2020-02-17 12:10

Un deputat propune într-un proiect respectarea utilizării limbii române

 |  14:27
Un deputat propune într-un proiect respectarea utilizării limbii române

Deputatul Bogdan Diaconu a depus luni, la Parlament, o inițiativă legislativă pentru respectarea utilizării limbii române ca limbă oficială a statului român. Potrivit proiectului, se interzice afișarea denumirilor de instituții publice din țara noastră în altă limbă decât româna.

Actul normativ prevede că "este interzisă folosirea sub orice formă în cadru oficial a altor limbi decât limba română, limba oficială a statului român conform Constituției, în instituțiile publice de orice fel, de către autoritățile centrale, autoritățile administrației publice locale, instituțiile publice aflate în subordinea acestora, precum și de către serviciile publice deconcentrate și de către angajații de orice fel ai statului român".

"Ședințele Consiliilor Locale, Consiliilor Județene și orice fel de întâlniri oficiale ale angajaților, funcționarilor și demnitarilor statului român se desfășoară obligatoriu numai în limba română, iar pentru invitații străini sau participanții care nu au cetățenia română se asigură traducere oficială", a completat deputatul Bogdan Diaconu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-08-31Parerea ta...

ANONIM
31 Aug 2015

DOMNULE DEPUTAT CONFIRMI CA TE PRICEPI DOAR LA LIMBI.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine