2020-01-29 04:40

Un deputat PSD sare în apărarea politicienilor penali: sunt cetățeni români și au dreptul la grațiere ca orice infractori!

 |  10:12
Un deputat PSD sare în apărarea politicienilor penali: sunt cetățeni români și au dreptul la grațiere ca orice infractori!

După ce a încercat să o dea cotită, să spună că grațierea este doar pentru faptele grave, chiar dacă în proiectul de ordonanță lucrurile nu stau deloc așa, PSD dă cărțile pe față și admite că de grațiere vor beneficia și politicieni... ca să nu existe discriminare! Sorin Bota, deputat PSD de Maramureș, afirmă că președintele Klaus Iohannis greșește când susține că de grațiere nu trebuie să beneficieze politicienii corupți: „sunt cetățeni români” și dacă „se încadrează în grila de grațiere” care-i problema?, spune Bota.

Într-un comunicat de presă intitulat, neutru, „Problema grațierii supusă la referendum”, deputatul Sorin Bota îi ține lecții de democrație șefului statului: „După cum însuși președintele Iohannis a declarat, săptămâna trecută și inclusiv în zilele precedente, este de acord cu grațierea și conștientizează faptul că problema din penitenciare are mai multe soluții de rezolvare, prima dintre ele și singura pe termen scurt fiind grațierea. Presedintele spune, în schimb, că nu este de acord cu grațierea oamenilor politici, aceștia de fapt nefiind cetățeni ai României, în accepțiunea sa. Chiar dacă și ei au greșit și au fost condamanți, încadrându-se în grila de grațiere, președintele nu este de acord cu asta”.

În continuarea comunicatului, Bota susține că Iohannis ar trebui să reia procedura de consultare a Parlamentului, dacă textul întrebării pe care ar urma să o adreseze la referendum va diferi de textul propus inițial: „Am mai aflat de la domnia sa ca nu e sigur de faptul că întrebarea pe care dorește să o adreseze la referendum este întrebarea pe care a trimis-o în Parlament. Și-a dat seama, pe semne, că a supune la referendum o problemă prevazută de Constituție și obligatorie de realizat este de fapt un nonsens, o chestiune prin care se supune la vot dacă dorim să respectăm Constituția sau nu, motiv pentru care domnia sa a spus că se mai gândește la textul întrebării. Dacă președintele dorește să modifice textul întrebării, va trebui să îl retrimită la Parlament, iar textul ce la trimis acum este, de fapt, unul fără sens și nu are nici un rost să îl mai discutăm”, conchide deputatul.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-27

In legatura cu acest articol...

Ce sfat îi dă polițistul GODINĂ lui IOHANNIS în problema grațierilor. E o soluție simplă

Tema grațierii a ajuns la COMISIA EUROPEANĂ. Cine a trimis plângerea

Ministrul Justiției NU SE LASĂ! Cum vrea să adopte mai repede grațierea

Dragnea se disculpă: Nu știam de ordonanța grațierii

În febra grațierii, ministrul IORDACHE face turul penitenciarelor

ROMÂNIA, ÎN PERICOL. În Italia, după GRAŢIERE, numărul infracţiunilor s-a triplat

PSD nu dă înapoi în problema grațierii. Luni, dezbatere publică
Parerea ta...

HAZNAUA ISTORIEI
27 Ian 2017

FURATI , FURATI , NOI PARVENITI PATRICIENI DE POLITICA DIMBOVITEANA
NESIMțIRE
27 Ian 2017

De aici se vede oftica grofului .... că a pierdut la alegeri Din asta se vede că nu este un președinte ales ci impus de servicii prin calculator ... IN POPOR SE ZICE CA RAZBUNAREA ESTE ARMA PROSTULUI!!!!!!
UN CEFERIST
27 Ian 2017

STIMABILE, TE CUNOASTEM DE CAND RASPUNDEAI DE MINISTERUL TRANSPORTURILOR PE CARE L-AI CONDUS IN BATAIE DE JOC SI IN AVANTAJUL DERBEDEILOR CA MIRON MITREA, NECOLAICIUC, CIPRIAN HOLHOS , ETC. ACUM AI TOT INTERESUL SA-I SCAPI DIN PUSCARII PTR CA TREBUIE SA VA CONTINUATI AFACERILE . DERBEDEILOR. DATORITA VOUA SUNTEM IN COLAPS SI FARA SALARII DECENTE. CFR-UL ERA A DOUA ARMATA A TARII. CUM ATI VENIT VOI. S-A ALES PRAFUL DE TOT. PSD-ISTII MAMILOR VOASTRE DE NENOROCITI.
MAFIA PSD.
27 Ian 2017

Nesimtirea CELOR CARE A VOTAT MAFIA PSD ESTE MULT MAI MARE DECAT A CELOR DIN INCHISORI. CEI DIN INCHISORI TRAIESC CU SPERANTA ELIBERARII IAR CEI CARE MUNCESC CINSTIT SI CORECT NU MAI AU NICI O SPERANTA DIN CAUZA INSTALARII BOLSEVICILOR LA CIOLAN. MAFIA PSD PRIN MINCIUNA PROPAGATA DE HAZNALELE TV A DISTRUS SI MORAL ACEASTA NATIE.
CONSTANTIN
27 Ian 2017

BAI BOTA ( cu a ) GRATIEREA SE FACE PENTRU PUSCARIASI NU PENTRU CEI CARE VOR INTRA IN PUSCARII ! TI-E FRICA ?
PATRIOT
28 Ian 2017

Ce simplu este pentru tine mai hotule"sunt și ei români,"care au furat bunăstarea acestui popor roman.Romanii mor cu zile din cauza neajunsurilor,,iar voi hoților vreți să fiți iertați pentru furaciunile făcute.Poate va va ierta Dumnezeu căci Românii nu.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine