2019-12-09 19:48

Un fost ministru din Guvernul CIOLOȘ rupe colaborarea cu echipa fostului premier TEHNOCRAT. De ce spune că „drumurile se despart”

 |  19:49
Un fost ministru din Guvernul CIOLOȘ rupe colaborarea cu echipa fostului premier TEHNOCRAT. De ce spune că „drumurile se despart”

Fostul ministru pentru Dialog social în guvernul condus de Dacian Cioloş, Violeta Alexandru, a anunţat, sâmbătă, că va înceta colaborarea cu "echipa Cioloş", după anunţul fostului premier privind înfiinţarea partidului "Mişcarea România Împreună". Ea a afirmat că "orice nouă construcţie politică neclarificată doctrinar confuzează electoratul" şi "canibalizează opoziţia de astăzi".

"Am ajutat tehnic, cât am putut, echipa Cioloş şi în mandatul guvernamental şi după, întrucât promitea să aducă în dezbaterea publică subiecte de interes. Apărând ieri (vineri - n.r.) un partid politic, devine imposibil de explicat unde se opreşte partea tehnică (ro100) şi unde începe partea politică (ro+), oamenii fiind confuzaţi când lucrurile sunt amestecate. Am cerut asociaţiei Ro100 să înlăture fotografia mea de pe site. După o perioadă în care am lucrat împreună şi la care mă uit cu respect, în această etapă drumurile se despart", a afirmat Violeta Alexandru într-o postare pe Facebook. Ea este de părere că, pentru a genera schimbarea, "oamenii care au disponibilitate să se implice ar trebui să se regăsească în partidele mainstream, creând o masă critică acolo favorabilă unui curent de modernizare". "Orice nouă construcţie politică neclarificată doctrinar confuzează electoratul, un electorat sufocat de modelul populist promovat de PSD-ALDE, canibalizează opoziţia de astăzi, mai ales USR. Voturile se vor risipi. Plătim un preţ prea mare în condiţiile în care, oricum, la un moment dat, opoziţia tot va trebui să colaboreze. Matematic, istoric vorbind, la momentul asumării guvernării, partidele trebuie să formeze împreună o majoritate. Aşadar, astăzi ni se spune că nu se poate lucra cu partidele existente dar în viitor - da, se vor găsi explicaţii să se poată. Nu este corect faţă de oamenii cărora li se cere astăzi susţinerea", afirmă fostul ministru.

Ea îşi exprimă speranţa că mesajul său va da curaj "celor cam mulţi care merg la două capete, Ro100 şi PNL". "Ştiu că ne place să ne scuzăm prin faptul că lucrurile sunt într-o continuă aşezare în România. Ca să fim clari, se numeşte oportunism. În vara anului trecut am acceptat invitaţia preşedintelui PNL, Ludovic Orban, de a îi fi consilieră în domeniul Bunei Guvernări, promovând un mod de lucru bazat pe eficienţă, asumare, pe deschiderea către nou/inovare şi pe spirit de echipă", conchide Violeta Alexandru. Fostul premier Dacian Cioloş a anunţat, vineri, că a depus la tribunal cererea de înfiinţare a partidului "Mişcarea România Împreună". 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-31Parerea ta...

ANONIM
01 Apr 2018

URATA ARATARE
LEVST.
01 Apr 2018

cred ca ati gresit fotografia, asta este luata din inceputul filmului spaghetti Western, "Pentru cativa dolari in plus", anume psihopatul pe care-l impusca -de la mare distanta-unul din cei doi mari bounty hunters , colonelul Mortimer Douglas (jucat de Lee Van Cleef)
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray