2020-02-21 18:28

Un avion nord-coreean s-a prăbuşit în China. Pilotul ar fi încercat să ajungă în Rusia

 |  13:25
Un avion nord-coreean s-a prăbuşit în China. Pilotul ar fi încercat să ajungă în Rusia

Un aparat de zbornord-coreean, care ar putea fi un avion de vânătoare, s-a prăbuşit marţidupă-amiază în China,în apropierea graniţei comune, potrivit unor surse sud-coreene, relatează BBCNews Online.

Potrivitunor surse din domeniul spionajului, citate de agenţia Yonhap, pilotul, care amurit în urma prăbuşirii, ar fi putut încerca să fugă în Rusia. Dezertărilesunt comune, însă o astfel de tentativă cu avionul este neobişnuită şi ar fi osituaţie stânjenitoare pentru Phenian.

Potrivit cotidianuluiMing Pao, din Hong Kong, un al doilea pilot arfi fost implicat, însă nu se cunoaşte locul unde se află acesta.

Conform localnicilor,poliţia paramilitară a sosit rapid la locul prăbuşirii şi a izolat zona. Cauzaprăbuşirii nu este cunoscută, iar o anchetă a fost demarată în China.

Fotografii ale epavei,realizate de un localnic şi postate pe Internet, arată un steag nord-coreean pecoada avionului. Coreea de Nord are o bază aeriană militară în Sinuiju,în apropierea frontierei cu China.

Experţii militari audeclarat că avionul pare să fie un MiG-15, un model folosit în timpulRăzboiului Coreean din 1950-1953.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-07-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine