2020-07-03 17:42

Un deputat PDL cu frica lui Dumnezeu a găsit vinovatul pentru criza economică: Mugur Isărescu

 |  17:15
Un deputat PDL cu frica lui Dumnezeu a găsit vinovatul pentru criza economică: Mugur Isărescu

AdrianGurzău, deputat PDL, a găsit un principal vinovat pentru criza economică pecare o traversează România. Numele indicat de pedelist nu este nici Emil Boc,nici Traian Băsescu, nici cel al vreunui alt politician de la noi, ci Mugur Isărescu.Gurzău este deputat PDL de Cluj din 2000 şi nu are pregătire economică.Cunoştinţele şi aplecările sale sunt mai degrabă pentru lumea spirituală, decâtpentru cea materială. Conform CV-ului său de pe site-ul Camerei Deputaţilor,şcoala pe care a făcut-o Gurzău este Facultatea de Teologie Ortodoxă.

Democrat-liberalul susţine că Isărescu esteprintre cei vinovaţi de dimensiunile pe care criza le-a atins în România, prinfaptul că regulile permisive de creditare au fost girate de către BancaNaţională. „Este inadmisibil ca omul responsabil cusupravegherea sistemului bancar să vină acum şi să arunce toată vina pentrucreditele făcute în anii anteriori, pe umerii cetăţenilor.” spune Gurzău. „Eraomul cel mai îndreptăţit să prevadă, să avertizeze. De ce n-a făcut-o? Pentrucă trebuie să te documentezi, să fii atent la ce se întâmplă în lume, să aiviziune şi putere de predicţie, să fii un finanţist de primă mână. Şi să-ipese.Or, domnul Isărescu a prins a vorbi după ce nu mai avem ce face cuvorbele sale cinice sau simpliste. Cu atât mai puţin cu cât cetăţenii acesteiţări, pentru a câta oară, sunt plătitorii greşelilor guvernanţilor!”, mai scrieAdrian Gurzău într-un comunicat remis presei.

Deputatul îi reproşează lui Mugur Isărescu,faptul că i-a învinovăţit pe români că au îndatorat ţara,în condiţiile în care guvernatorul BNR a fost responsabil cu supraveghereasistemului bancar. „Dacă poporul a greşitînseamnă că nu a fost bine guvernat. Şi nu a fost bine guvernat nici deguvernatorul BNR, cel care supraveghea sistemul financiar-bancar din România întoţi anii premergători crizei. Trebuie să-i atrag atenţia asupra faptului căa-i învinovăţi pe români că au îndatorat ţarae o eroare gravă”, mai scrie Gurzău.

Mugur Isărescu, declarase miercuri că băncilesunt vinovate pentru 22 de miliarde de euro din cele 90 de miliarde câtreprezintă datoria externă a României, dar că „nus-au împrumutat ele ca să îndatoreze România, ci s-au împrumutat românii”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-05-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz