2020-08-07 21:56

UPDATE. Un suspect a fost reţinut în cazul atacului armat de la Toulouse

 |  07:52
UPDATE. Un suspect a fost reţinut în cazul atacului armat de la Toulouse

UPDATE  08 :21. Ministrul francez de Interne, Claude Gueant, a afirmat că suspectul înconjurat miercuri dimineaţă, într-o casă din Toulouse, în cazul crimelor comise în acest oraş şi la Montauban, " a vrut să răzbune copiii palestinieni".

Lângă o casă din cartierul Cote pavee au fost auzite focuri de armă în jurul orei 5.45 (6.45, ora României), unde acest locuitor din Toulouse de origine magrebiană s-a retras la primul etaj.

Autorităţile consideră că acest bărbat este autorul asasinării a trei copii evrei, a unui rabin şi a trei paraşutişti, la 11, 15 şi 19 martie, la Toulouse şi Montauban. Bărbatul pare să fi participat la jihad în zonele de la frontiera afgano-pakistaneză.

Potrivit unei surse apropiată anchetei, suspectul vizat de RAID "face parte dintre indivizii care se întorc din zonele de luptă, care au fost întotdeauna o îngrijorare pentru servicii". De asemenea, bărbatul "era în colimatorul Direcţiei Centrale de Informaţii Interne (DCRI), ca şi alţii, de la primele două atentate (împotriva unor militari, la 11 şi 15 martie-n.r.). Poliţia judiciară a adus atunci un element foarte preţios care a consolidat ancheta", a precizat o sursă apropiată anchetei, potrivit Mediafax

Un suspect care susţine că este membru al grupării Al Qaida, a fost înconjurat de poliţişti, miercuri dimineaţă, la Toulouse, într-o operaţiune a RAID, în legătură cu masacrul comis luni.

Doi poliţişti au fost uşor răniţi, iar bărbatul, în vârstă de 24 de ani, a fost înconjurat într-o clădire şi aparent nu are ostatici luaţi.

"În discuţia sa cu RAID, el se revendică din Al-Qaida", a declarat o sursă apropiată anchetei. Sosit la Toulouse după atacul armat de luni, ministrul francez de Interne, Claude Gueant, s-a deplasat la locul operaţiunii, scrie Mediafax.

După ce săptămâna trecută trei militari au fost ucişi în două incidente separate, la Toulouse şi în oraşul învecinat Montauban, un bărbat înarmat a tras luni dimineaţa asupra unui grup de copii şi părinţi în faţa colegiului iudaic Ozar Hatorah din Toulouse, omorând patru persoane, între care trei copii.

Pentru prima oară în Franţa, luni seară, preşedintele Nicolas Sarkozy a anunţat declanşarea unui plan Vigipirate de 'culoare stacojie', cel mai ridicat nivel de alertă antiteroristă, în regiunea Midi-Pyrénées şi câteva departamente limitrofe. La lăcaşurile de cult şi şcolile confesionale au fost sporite măsurile de supraveghere, iar echipe suplimentare de poliţişti au fost trimise în zonă, potrivit Agerpres.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz