2019-10-14 23:31

Una dintre acuzatoarele lui Assange, suspectată de legături cu operaţiuni notorii CIA

 |  18:49
Una dintre acuzatoarele lui Assange, suspectată de legături cu operaţiuni notorii CIA

Elemente surpinzătoare apar în cazul fondatorului WikiLeaks. Una dintre femeile care-l acuză pe Julian Assange de infracţiunilegate de sex pare să fi lucrat cu un grup care are legături cu AgenţiaCentrală de Informaţii SUA (CIA), potrivit The RawStory.

Una dintre acuzatoare,Anna Ardin, a avut legături cu grupurile anti-Castro şi anticomuniste finanţate de SUA, potrivit articolului lui Israel Shamir şi Paul Bennett, scrispentru CounterPunch. În Cuba, Ardin a lucrat cu Las Damas de Blanco (Doamnele înalb), un grup feminist anti-Castro. Grupul este condus de Carlos AlbertoMontaner pe care relatările îl descriuconectat la CIA. Las Damas de Blanco este parţial finanţat de Guvernul StatelorUnite şi are suportul lui Luis Posada Carriles, fost agent CIA, în conformitatecu un document declasificat din 1976 şi fost condamnat pentru atacuri teroriste.Ardin este "ofiţer de gen la Universitatea Uppsula -care a ales să se asocieze cu un grup american finanţat deschis şi sprijinit deun criminal condamnat pentru terorism, potrivit unor comentatori.

Procurorii suedezi audeclarat pentru AOL News, săptămâna trecută, că Assange nu a fost raportatpentru viol, dar pentru ceva numit "sex prin surprindere" sau"sex pe neaşteptate." Ardin şi Sofia Wilen, a doua acuzatoare, autrimis mesaje prin SMS şi tweets (mesajepe reţeaua de socializare Twitter) oferind detalii despre cucerirea lor,după presupusul "viol". Procurorii suedezi auconfirmat că nici una dintre cele două nu s-au plâns în mesajele date de un aşanumit viol.

Presiunea autorităţilor

Autorităţileamericane caută să-l acuze pe Assange prin încadrarea la diverse infracţiuni.Senatorul independent Joe Lieberman vrea ca Departamentul american de Justiţiesă investigheze dacă New York Times a încălcat legea privind spionajul, după cea luat hotărârea să publice telegrame diplomatice dezvăluite de WikiLeaks. Încontextul în care pagubele produse de aceste dezvăluiri se extind, laWashington creşte presiunea pentru a se face ceva în această privinţă. Ţinândcont că WikiLeaks a cooperat îndeaproape cu publicaţii majore asupra datei şimodalităţii publicării telegramelor, Lieberman a cerut o investigaţieindependentă care să stabilească dacă publicaţia New York Times trebuie acuzatăde încălcarea legii privind activităţile de spionaj. "Eu cred că WikiLeaksa încălcat Espionage Act. New York Times a comis cel puţin un act de cetăţeanrău", a declarat el, într-un interviu pentru postul Fox News.

Pe de altă parte,vicepreşedintele companiei PayPal, Osama Bedier, a recunoscut că a blocatplăţile către WikiLeaks în urma unei solicitări guvernamentale aDepartamentului de Stat.

Reacţii adverse.Dimplomaţii străni evită întâlnirile cu autorităţile SUA

Mai puţini diplomaţi laîntâlniri şi laptopuri interzise, din cauza dezvăluirilor WikiLeaks. Departamentul de Stat şi Pentagonul auprezentat felul în care le-a fost afectată activitatea zilnică de dezvăluireaunor telegrame diplomatice de către WikiLeaks, evocând mai puţini diplomaţi laîntâlniri şi interzicerea laptopurilor. Purtătorul de cuvânt al Departamentuluide Stat, Philip Crowley, a declarat că la unele întâlniri, la care participaumai mulţi diplomaţi, acum participă mai puţini. El nu a precizat dacă acestlucru este cauzat de faptul că Guvernele străine ar fi supărate de reflecţiileprivate ale diplomaţilor americani din telegramele dezvăluite sau pentru că setem că ceea ce spun ar putea să nu rămână privat. Crowley a declarat că într-uncaz, care reflectă îngrijorarea străinilor privind caracterul privat alîntâlnirilor, unui diplomat american i s-a cerut să nu intre la întâlnire culaptopul.

Site-urile duşmanilorWikiLeaks, vizate de atacuri informatice

Site-ulinternet şi e-mailurile avocatului celor două suedeze care îl acuză pefondatorul WikiLeaks, Julian Assange, de viol şi agresiune sexuală au fostvizate de un atac informatic, după un act similar care a vizat site-ulParchetului. Potrivit Panda Security, grupul "Anonimi" a atacatsite-ul procurorului suedez, precum şi pe cel al serviciului de plată onlinePayPal şi al băncii poştale elveţiene. Ieri şi site-ul MasterCard a fost ţintaunui atac informatic.

Site-ulWikiLeaks a fost şi el ţinta atacurilor cibernetice de când a început săposteze online circa 250.000 de telegrame diplomatice americane, la 28noiembrie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray