2020-02-23 10:30

Undă verde de la Comisia Juridică pentru reţinerea şi arestarea deputatului PSD Ion Ochi

 |  13:47
Undă verde de la Comisia Juridică pentru reţinerea şi arestarea deputatului PSD Ion Ochi

Comisia juridică a Camerei Deputaţilor a dat aviz luni pentru reţinerea şi arestarea preventivă a deputatului PSD Ion Ochi. Au fost înregistrate 13 voturi pentru arestarea preventivă, 4 împotrivă, 5 abţineri şi un vot anulat, în timp ce pentru reţinere au fost 13 voturi pentru, 4 împotrivă, 5 abţineri şi unul anulat.

Vicepreşedintele Comisiei Juridice Ciprian Nica a declarat că deputatul Ion Ochi le-a spus membrilor comisiei să voteze pentru arestare, întrucât că are încredere în justiţie.

”Domnul Ochi chiar ne-a rugat şi a insistat să votăm şi pentru reţinere, şi pentru arestare, pentru că domnia-sa are încredere în justiţia din România, susţine că este nevinovat, mai ales că, în primă fază, i s-a dat neînceperea urmăririi penale, soluţie care nu a fost confirmată de un procuror-şef sau şef de secţie şi s-a reluat cercetarea cu privire la domnia sa. A insistat să votăm pentru reţinerea şi arestare, pentru că domnia sa are încredere în justiţia din România”, a afirmat Ciprian Nica.

Deputatul PSD Ion Ochi a declarat, după şedinţă, că nu a cerut nimic colegilor din comisie. ”Eu am prezentat faptele şi documentele din dosar, nu am cerut nimic. Nici nu puteam să cer, votul este imperativ”, a afirmat Ion Ochi.

Deputatul PSD a mai spus că nu este vinovat, acest lucru fiind certificat de o decizie a DNA din 2014.

”Eu nu sunt vinovat, iar acest lucru l-au certificat cei de la DNA, Braşov într-o rezoluţie dată în 2014 unde, pe aceeaşi faptă, am primit neînceperea urmăririi penale, adică pe abuz în serviciu”, a afirmat Ion Ochi.

Fiind întrebat dacă a intervenit pe lângă un om de afaceri ca acesta să primească contractul pentru drumul din Prejmer, iar contractul a fost semnat după ce a început execuţia, Ion Ochi a spus că nu va intra în detaliile din dosar.

”Nu vă pot explica acest lucru acum, pentu că sunt detalii din dosar. Dreptatea, din punctul meu de vedere şi după tezele celor care s-au pronunţat asupra dreptăţii, este un raport de convenienţă între lucruri care nu se schimbă, indiferent de cei care stau în spatele lucrurilor şi cei care analizează lucrurile, indiferent de timpul la care le analizează. Nu este vorba deloc de filosofie, este vorba de un lucru, nişte fapte pe care noi, din Consiliul Judeţean, le-am făcut în 2011, care au constituit obiectul unui dosar de cercetare penală, s-a pronunţat DNA, nu au apărut elemente noi în acest dosar. Nu sunt fapte pe care să le fi făcut după plecarea mea de la CJ care să motiveze în vreun fel reţinerea sau arestarea”, a precizat deputatul PSD.

Ion Ochi a mai spus că solicitarea de reţinerea şi arestarea a sa este motivată de faptul că are calitatea de parlamentar şi că este membru al unui partid politic aflat la guvernare. Deputatul a afirmat că nu s-a hotărât ce va spune parlamentarilor în plen şi că respectă votul colegilor.

”Nu am hotărât ce le voi spune colegilor în plen. Astăzi s-a dat un vot pentru, e un vot pe care îl respect, voi respecta şi votul din plen. Nu mă sustrag de la a prezenta faptele în faţa justiţiei, de la judecată, dar nu-mi este totuna dacă îmi sunt sau nu respectate drepturile de cetăţean”, a afirmat Ion Ochi.

Fiind întrebat dacă are un război cu liderul PSD de la Braşov, Constantin Niţă, Ion Ochi a spus: ”Toate litigiile dintre membrii unui partid se soluţionează potrivit legii de către organele de conducere al partidului, nu trebuie să analizeze DNA neînţelegeri între mine şi membrii partidului. Eu ştiu multe lucruri şi le-am prezentat toate cu sinceritate în faţa organelor de anchetă, aceeaşi deschidere o am şi acum, o să merg cu sinceritate pentru că sunt direct interesat în aflarea adevărului pentru că se pune problema restrângerii liberatăţii mele. Sunt convins că dacă se va finaliza cu un rechizitoriu, voi demonstra în faţa instanţei nevinovăţia mea, dar sper să nu se ajungă acolo. Nu am dat încă o declaraţie la Braşov, acum după redeschiderea dosarului”.

DNA a cerut Camerei Deputaţilor încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a deputatului PSD Ion Ochi, el fiind suspectat că în perioada în care a fost vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Braşov a aprobat contracte cu dedicaţie. Ion Ochi este acuzat de luare de mită şi abuz în serviciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-04-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine