2020-01-26 10:31

Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei

 |  09:33
Uniunea Europeană a prelungit sancțiunile împotriva Rusiei

Liderii Uniunii Europene au decis să prelungească sancțiunile economice impuse Rusiei în 2014, după anexarea Crimeei, a anunțat președinția Consiliului European, relatează AFP.

Această decizie, luată în cadrul unui summit european la Bruxelles, survine la câteva zile după summitul în format Normandia (Ucraina, Rusia, Franţa, Germania) de la Paris menit să pună capăt conflictului din estul Ucrainei şi care nu a înregistrat rezultate majore. 

O nouă întâlnire în acelaşi format Normandia a fost convocată peste patru luni. Sancţiunile economice vizează de cinci ani sectorul petrolier, al apărării şi pe cel bancar din Rusia. Acestea au fost prelungite cu şase luni în iunie, fiind necesară unanimitatea statelor membre ale UE pentru impunerea lor. 

Sancţiunile au fost impuse după moartea a 298 de pasageri ai unui zbor al companiei Malaysia Airlines doborât de o rachetă deasupra Ucrainei, în iulie 2014. 

Conflictul dintre combatanţii susţinuţi de Rusia şi trupele ucrainene s-a soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014, când Rusia a anexat Crimeea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-13Parerea ta...

TARU
28 Dec 2019

Aici are dreptate . De cite ori sau luptat cu turci ucrainieni ? Au vindut paminturile agricole la chinezi si arabi . Investiti de loc , nu nici pentru ei
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine