2020-08-12 01:58

UPDATE. ROMÂNII ÎŞI ALEG PREŞEDINTELE. Ora 21.00: 52,31% prezenţă la vot

 |  07:42
UPDATE. ROMÂNII ÎŞI ALEG PREŞEDINTELE. Ora 21.00: 52,31% prezenţă la vot

Românii își aleg duminică președintele. Secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis la ora 07.00. Peste 18 milioane de români cu drept de vot sunt aşteptaţi să-și voteze noul preşedintele pentru un mandat de cinci ani, dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursă.

UPDATE, 22.20: Prezenţa la vot pe ţară la alegerile prezidenţiale a fost, duminică, 2 noiembrie 2014, la ora 21.00, de 52,31%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

UPDATE, ora 19:20: Prezenţa la vot la nivel naţional, până la ora 19.00, este de 47,46%, iar în Bucureşti de 47,08%, potrivit datelor preliminare privind prezenţa la vot centralizate la BEC, prezenţă sub cea din 2009, care a fost de 49,9%.

Anunţul oficial al prezenţei la urne înregistrate până la ora 19.00 urmează să fie făcut de Biroul Electoral Central la ora 20.30.

Prezenţa la urne, până la ora 19.00, la turul I al alegerilor prezidenţiale din 2009, la nivel naţional, a fost de 49,9%.

UPDATE, ora 19.00: Pe surse, la ora 19.00: Ponta - 38%, Iohannis 32%, Macovei - 12%... Udrea - 3%.

UPDATE, ora 17:30: Până la ora 16.00 s-au prezentat la vot 35,10% dintre alegători.

Prezenţă mai ridicată la vot s-a înregistrat în Ilfov, Olt, Teleorman, Sibiu, Constanţa, iar o prezenţă redusă a fost în Covasna, Satu Mare, Maramureş, Harghita, Mureş.

UPDATE, ora 16:00: Aproape 6,4 milioane de alegători, reprezentând 35% din totalul celor înscrişi în listele electorale, s-au prezentat la urne, la nivel naţional, până la ora 16.00, potrivit datelor preliminare privind prezenţa la vot centralizate la BEC.

Potrivit datelor preliminare, până la ora menţionată s-au prezentat la vot aproape 6.400.000 de alegători.

Prezenţa la urne, până la ora 16.00, la turul I al alegerilor prezidenţiale din 2009, la nivel naţional, a fost de 36,19 %.

UPDATE, ora 15.15: Candidatul PP-DD la alegerile prezidenţiale, Dan Diaconescu, a încercat să voteze duminică la Liceul “Jean Monnet”, însă i s-a explicat că trebuie să voteze la adresa pe care o are trecută în cartea de identitatea, undeva în cartierul Militari.

“Pot fi acuzat de turism electoral, am colindat prin mai multe secţii de vot astăzi. E clar, trebuie să mă mut la Cotroceni. Ciocoii încearcă să mă împiedice să votez. Am votat pentru o schimbare totală a ţării, din vârf până la mătură. Eu am votat împotriva sărăciei. Sper ca măcar odată în 20 de ani românii să nu mai voteze pentru sărăcie”, a spus Diaconescu, care a votat până la urmă la o secţie din Voluntari.

UPDATE, ora 15.02: Potrivit Biroului Electoral Central (BEC), 40.206 alegători au votat în străinătate până la ora 13.00. Datele sunt centralizate din 262 secţii de votare din totalul de 294. 4 secţii s-au închis din două ţări, Noua Zeelandă şi Australia.

UPDATE, ora 14.45: Prezenţa la vot pe ţară la alegerile prezidenţiale a fost, duminică, 2 noiembrie 2014, până la ora 13,00, de 20,78%, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central (BEC).

În mediul urban prezenţa la urne a fost de 21,14% şi în rural de 20,28%. În Bucureşti procentul a fost de 20,78%, faţă de 19,71% în 2009. Următoarea informare privind prezenţa la vot va fi dată la ora 17.30.

UPDATE, ora 14.17: Preşedintele Partidului România Mare, Corneliu Vadim Tudor, candidat la şefia Statului, crede că aceste alegerile sunt inutile şi a blamat “sondajele mincinoase”.

“Am pentru prima dată convingerea că alegerile sunt complet inutile. De-a lungul a mai mult de 20 de ani s-au format mai multe grupări interlope care n-au altă treabă decât să fure alegerile şi primul pas către fraudarea alegerilor îl reprezintă sondajele mincinoase”, a spus Corneliu Vadim Tudor, după ce a votat la Şcoala 150 împreună cu soţia sa şi cele două fiice.

Vadim a precizat că a votat “pentru o Românie din care să dispară grupurile mafiote autohtone şi internaţionale. Pentru o Românie în care mafia să nu fie sub control, să fie sub pământ. Eu nu glumesc când spun că voi umple puşcăriile cu ei şi numai eu am autoritatea morală să spun şi să fac asta”.

UPDATE, ora 14.00: Senatorul PSD, Mircea Geoană, fost candidat la Preşedinţie, a votat, duminică, la Liceul „Jean Monnet”, alături de soţia sa Mihaela. Geoana a spus că a votat „ca să terminăm lucrul pe care l-am început în 2009”.

“Am votat să terminăm lucrul pe care l-am început în 2009 şi îndemnul meu pentru toţi cei atât de mulţi care mi-au făcut onoarea să mă voteze acum cinci ani de zile, oricât de mânioşi am fi pe trecut sau supăraţi pe prezent, e că trebuie să dăm şansa unei schimbări profunde, adevărate, pentru România într-un moment foarte complicat şi plin de oportunităţi şi de riscuri (…) Este important, este o sărbătoare a democraţiei şi să sperăm că vom da României şi românilor şansa unei vieţi mai bune, mai unite, mai pline de încredere şi mai respectată în străinătate”, a declarat Geoană, care a precizat că în turul doi speră că vor exista mai multe dezbateri electorale.

UPDATE ora 12.56: Candidatul independent Monica Macovei i-a îndemant pe români să participe la vot pentru a reduce impactul unei eventuale fraude.

„Astăzi votăm pentru visul nostru, dreptate și fiecare dintre voi, când mergeți la vot, gândiți-vă ce înseamnă DNA pentru voi: un vis sau un coșmar. Nu opriți visul, votați visul. Sunt încrezătoare în câștig și în vis, în dreptate”, a declarat Macovei.

UPDATE ora 12.46: Vicepreședintele politic al UDMR, Laszlo Borbely, a votat „un mediator”.

„Am votat cu gândul să avem un președinte care să înțeleagă ce înseamnă diversitatea în societate, să fie într-adevăr un adevărat mediator, și nu unul care dezbină, să fie unul care înțelege cum conviețuiesc aici, în România, aproximativ 20 de minorități naționale și să știe să transmită un mesaj coerent și clar către toate comunitățile naționale din România, care are o viziune atât despre România, cât și despre diferitele regiuni ale țării”, a precizat liderul UDMR la ieșirea de la vot.

El a dezvăluit că organizația maghiară va hotărî in următoarele zile pe cineva susține în turul al doilea al alegerilor prezidențiale.

„Vom analiza în funcție de cine va avea acces în turul doi, vom analiza la nivelul formațiunii ce opțiune vom avea în turul doi. Nu vreau să intru în momentul de față în speculații, dar probabil în 3-4 zile cel mult vom decide la nivelul Uniunii, în forurile conducătoare, cine va fi cel care considerăm noi că va reprezenta în următorii cinci ani Președinția”, a mai spus liderul UDMR. 

UPDATE ora 12:35: Peste 500 de autovehicule au fost verificate de polițiști în cadrul operațiunilor de prevenire a turismului electoral.

Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne, a precizat că până în ora 11.00 au fost verificate 504 autovehicule, dintre care 17 autocare, 113 autobuze, 248 microbuze şi 126 de autovehicule cu capacitate 8+1.

UPDATE ora 12.30: Primarul municipiului Cluj-Napoca, democrat-liberalul Emil Boc, s-a bucurat de prezența foarte bună la vot.

„Românii sunt responsabili și doresc într-adevăr să participe la alegerea viitorului președinte. O participare destul de substanțială și pe lista suplimentară, care, la prima vedere, sper să fie de bun augur, sper să nu fie un alt semn. Am votat pentru o Românie modernă, pentru o Românie frumoasă”, a declarat primarul PDL.

Emil Boc s-a declarat mulțumit că secțiile de votare din oraș au fost dotate cu urne confecționate din plexiglas transpart. „ Am vrut să fie o surpriză aceste urne și am optat pentru transparența totală”, a mai spus politicianul. 

UPDATE ora 12.10: Fostul președinte Ion Iliescu a votat la liceul Jean Monnet. Soția sa, Nina, nu a participat la vot.

„ Am votat cu gânduri de bine, de bine pentru ţară. Sper să marcăm un moment de intrare în normalitate pentru ţară. Ăsta este elementul de bază”, a spus Iliescu, citat de Mediafax. Politicianul social-democrat a remarcat totodată că „singurul element de culoare a dispărut din eşichierul confruntărilor electorale”.

UPDATE ora 11.55: Kelemen Hunor a votat în comuna sa natală, Cârța, alături de soția sa, Eva, și fiica Hanna.

„Am votat cu gândul la o Românie puternică, o Românie care respectă cetățenii, o Românie în care există un nivel de încredere foarte ridicat între toate segmentele societății, o Românie care va avea un cuvânt de spus în regiunea noastră, în Regiunea Mării Negre, dar și în Uniunea Europeană”, a spus liderul UDMR.

UPDATE ora 11.45: Potrivit Biroului Electoral Central (BEC), aproximativ 6,55% dintre alegători s-au prezentat la vot până la ora 10.00. Prezența la urne în mediul urban a fost de 6,37% și în cel rural de 6,78. În București, 5,76% dintre cetățenii cu drept de vot au votat până în ora 10.00.

Cea mai mare prezenţă se înregistra în județele Teleorman - 8,86%, Olt - 8,62%, Dâmboviţa - 8,21%, Constanţa - 8,20% şi Ilfov - 8,02%.

Cea mai scăzută prezenţă s-a înregistra în judeţul Covasna - 4,59%, urmat de judeţele Maramureş şi Harghita.

UPDATE ora 11.36: Dan Diaconescu, candidatul PP-DD în alegerile prezidențiale, nu a fost lăsat să voteze la liceul „Jean Monnet”.

„Am primit câteva explicații de aici din comisie, este un sistem pe care trebuie să-l schimbăm. Mi s-a explicat că, dacă am buletin de București, trebuie să votez acolo unde este adresa din buletin, deși am domiciliul flotant aici, pe o stradă din apropiere, iar din acest motiv fiica mea învață în această școală”, a declarat Diaconescu. El a mai spus că se va mai duce și prin alte secții pentru a-și încerca norocul.

UPDATE ora 11.30: Crin Antonescu a votat „din respect”.

„Am venit astăzi la vot din respect pentru acest drept fundamental, care este până la urmă cel mai important câștig al nostru din ultimii 25 de ani, și din solidaritate cu toți compatrioții care astăzi își exprimă un vot, indiferent cu cine votează, își pun în vot o speranță”, a explicat fostul președinte al PNL

Întrebat de jurnaliști dacă i-a returnat lui Victor Ponta votul pe care acesta din urmă i l-a dat în 2009, Antonescu a negat. „Acel vot nu era chiar un împrumut”, a spus politicianul liberal.

UPDATE ora 11.23: Constantin Rotaru, candidatul Partidului Alternativa Socialistă (PAS), a votat „pentru o Românie pentru toți românii”.

„Din păcate, a fost o campanie electorală în care nu am avut posibilitatea noi, candidații, de a ne prezenta programele, să convingem electoratul cu ce am dorit să facem, dar consider că românii au devenit mult mai conștienți de greutățile pe care le întâmpină și de realitățile extrem de crunte cu care ne confruntăm”, a mai spus candidatul socialist.

UPDATE ora 11.15: Președintele României, Traian Băsescu, a declarat că a venit vremea schimbării unui mod de a fi președinte.

„Este clar pentru mine că este momentul schimbării unui mod de a fi președinte. După zece ani va veni alt tip de președinte, problema este să fie un președinte care să continue consolidarea statului de drept și care să facă România frumoasă”, a explicat șeful statului. Băsescu a cerut românilor să vină la vot pentru a-și alege noul președinte, relatează Agerpres. „Niciunul din cei 14 (candidați n.r.) nu seamănă cu mine”, a mai spus liderul de la Cotroceni.

UPDATE ora 11.11: Sorin Oprescu a votat pentru „o Românie sănătoasă”.

„Pentru ce puteam să votez decât pentru o Românie sănătoasă și stabilă, pentru încrederea în tineret și puterea de a o transforma și de a o face respectată, așa cum se cuvine. Am toată încrederea că așa va fi”, a declarat primarul general.

UPDATE ora 10.44: Premierul Victor Ponta a votat în București, pe listele suplimentare, alături de soția sa, Daciana Sârbu, și primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu.

„Cred că din această iarnă vom fi cu adevărat o ţară democratică, o ţară europeană şi că după zece ani de război şi de distrugere putem să ne apucăm să constuim şi o să construim şi în Bucureşti, şi în Transilvania, şi în Moldova şi pentru românii din afară, pentru că după atâta război şi distrugere e timpul să reconstruim”, a afirmat președintele PSD. Liderul social-democrat a adăugat că este „foarte optimism” și crede că românii pot încheia în sfârșit tranziția. 

„Vreau doar să zic să ne ajute Dumnezeu să urmeze o perioadă de linişte şi înţelegere, să scăpăm de ură şi dezbinare”, a spus Daciana Sârbu.

UPDATE ora 10.41: Candidatul Partidului Popular Maghiar din Transilvania (PPMT), Szilagyi Zsolt, a votat „pentru transilvanizarea României”.

„Noi am votat pentru o Românie prosperă, europeană, normală, o Românie care fructifică puterea regiunilor, o Românie care respectă autonomia regiunilor istorice, o Românie în care toți se simt acasă, o Românie primitoare, o Românie care este transilvanizată”, a explicat liderul PPMT.

UPDATE ora 10.35: Președintele PDL, Vasile Blaga, a votat la ora 10.00 la Liceul „I.L. Caragiale” din București.

„Am votat pentru continuarea parcursului euroatlantic al României, pentru o Românie normală, pentru o Românie a lucrului bine făcut şi îi rog, îi îndemn pe toţi românii să folosească această armă puternică, votul, pentru că fiecare vot contează şi un vot poate face diferenţa între bine şi rău, între Europa europeană şi o întoarcere la vremuri pe care nu le dorim”, a spus fostul ministru de Interne.

Conform Mediafax, liderul PDL a fost însoțit la vot de soție și consilierul pe probleme politice.

UPDATE ora 10.32: Candidatul independent, Călin Popesuc Tăriceanu, a votat în București, alături de mai mulți foști lideri ai PNL.

„Mi-aş fi dorit ca această campanie să fi fost mai mult dedicată dezbaterii programului fiecărui candidat şi posibilităţii pe care cetăţenii ar fi trebuit să o aibă pentru a cunoaşte ofertele candidaţilor, profilul lor, punctele importante din program şi punctele tari ale candidaţilor, dar, din păcate, a fost o campanie perturbată în ultimele trei săptămâni de subiecte de cu totul şi cu totul altă natură”, a spus fostul premier al României.

Tăriceanu a adăugat că votul la prezidențial „ închide un capitol nefast al evoluţiei politice a României, şi anume regimul Băsescu”.

UPDATE ora 10.01: Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a votat la ora 09.00 la secția de votare nr. 166 din Craiova.

„Am votat astăzi pentru sfârşitul unui ciclu de zece ani de dezbinări, ură şi scandaluri, pentru un preşedinte care să ne unească, pentru un preşedinte care să fie mediator, care să fie capabil ca noi toţi, indiferent de clasa politică, să ne aducă la aceeaşi masă, să ne împingă pe toţi înainte ca popor, ca ţară, fără să fie certat cu cetăţenii sau cu instituţiile statului”, a explicat Zgonea. Liderul social-democrat a subliniat că a votat pentru un președinte care să îl reprezinte cu „cinste și onoare” la Bruxelles și Washington.

UPDATE 09.55: Teodor Meleșcanu se așteaptă la o prezentă de vot de 50%.

Candidatul independent Teodor Meleșcanu a votat duminică dimineață la o secție de vot din București. El este de părere că prezența la vot va fi „în jur de 50%, poate chiar spre 55%”, întrucât este influențată și de oferta electorală.

Fostul director al Serviciului de Informații Externe (SIE) a mai spus că a întâmpinat dificultăți în găsirea numelui său pe buletinul de vot, relatează Mediafax. „ A fost greu de găsit numele pe buletinul de vot, scris foarte mic. Destul de greu dacă n-ai siglă, dar asta e viaţa.”, a afirmat Meleșcanu. Fostul liberal a mai spus că s-a bucurat că a putut oferi românilor ocazia de a vota „ un alt profil de candidat, un candidat echilibrat, experimentat, cu iubire de oamni şi dragoste de ţară”.

UPDATE ora 09.38: Președintele Partidului Mișcarea Populară (PMP), Elena Udrea, a votat la Colegiul „Mihai Eminescu” din București.

„ Am votat pentru o justiție independentă, pentru un stat de drept puternic și prosperitate. Am votat pentru un președinte capabil să ducă România un pas înainte. Am votat pentru un președinte patriot, liber, neșantajabil, care să aibă stăpân doar poporul lui. Am votat cu încrederea că o femeie poată să facă ceva la fel de bun ca un bărbat”, a spus fostul ministru, citat de B1.ro.

UPDATE ora 09.30: Ministrul de Externe, Titus Corlățean, a votat la Liceul de Arte Plastice „Nicolae Tonitza” din București.

„Am votat cu gândul la frații noștri de dincolo de Prut, din Basarabia, și m-am rugat atunci când am votat ca noul președinte să facă toate aceste lucruri pentru binele românilor și României”, a spus șeful diplomației românești. Ministrul PSD a precizat că secțiile de votare din Italia, Spania și Republica Moldova s-au deschis fără probleme. Conform oficialului român, numărul de secții din Republica Moldova a crescut de la 13, câte erau în 2009, la 21.

UPDATE ora 09.22: Ministru Transporturilor, Ioan Rus, a votat în Cluj-Napoca. Politicianul PSD s-a prezentat la secția de votare nr. 160 împreună cu președintele PSD Cluj, Remus Lăpușan.

„Am votat pentru a îndeplini o speranţă a mea şi a altora, respectiv să înceteze ura şi războiul românilor împotriva românilor, să urmeze o perioadă de stabilitate, linişte şi prosperitate de toate tipurile”, a afirmat ministrul. Potrivit Mediafax, Rus a mai spus că se așteaptă de la viitorul președinte să aducă „stabilitate, economică socială și de construcție”.

UPDATE ora 09.15: S-au deschis și secțiile de votare din străinătate.

„La începerea votului în România, ora 7.00, ora locală, cetăţenii români votau deja în 45 de secţii de votare din afara ţării. Simultan cu începerea votului în România s-au deschis 50 de secţii de votare din afara ţării, în Republica Moldova, Bulgaria, Turcia, Cipru, Grecia, Israel, Finlanda, Lituania, Letonia, Ucraina, Africa de Sud, Egipt, Siria, Palestina, Iordania, Liban, Zimbabwe”, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Externe (MAE).

UPDATE ora 09.05: Vicepremierul Gabriel Oprea, ministru al Afaceri Interne, a votat în București la Școala nr. 150.

„Am votat pentru progresul României. De aici plec direct la Ministerul Afacerilor Interne, la Centrul operațional de comandă, unde eu și colegii mei din conducerea ministerului monitorizăm organizarea alegerilor”, a afirmat președintele UNPR, citat de Agerpres. Potrivit lui Oprea, statul român, membru NATO și țară a Uniunii Europene, este un factor de „stabilitate și securitate” în Europa de Est.

UPDATE ora 09.00: Conform MAI, 527 de români au împlinit duminică, în ziua votului, 18 ani și pot vota.

Monica Dajbog, purtător de cuvânt al instituției, a mai precizat că 16.700 de cărți de identitate noi au fost eliberare sâmbătă. „Serviciile de evidenţă a persoanelor şi-au modificat programul de lucru şi, inclusiv astăzi (duminică n.r.), se pot obţine documente de identitate până la ora 21.00”, a mai spus oficialul MAI, citat de Mediafax.

UPDATE ora 08.40: Monica Dajbog, purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), a declarat că secțiile de votare au fost deschise la timp.

Aproximativ 58.000 de angajați ai MAI au fost mobilizați. Dintre aceștia, 11.300 răspund de menținerea ordinii publice și peste 34.200 asigură paza secțiile de votare. Rezolvarea incidentelor electorale intră în răspunderea a 4.700 de angajați MAI. Alți 7.800 de angajați MAI fac parte dintr-o rezervă de intervenție, urmând a se implica dacă este nevoie.

UPDATE 08.06 Biroul Electoral Central precizează duminică într-un comunicat că solicitările pentru urna specială sunt formulate personal de alegători.

"Luând în considerare prevederile art. 45 din Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României și ținând seama de prevederile Deciziei nr. 109D/31.10.2014, Biroul Electoral Central precizează: cererile pentru urna specială sunt formulate personal de alegători. Președinții secțiilor de votare au obligația legală de a aproba doar acele cereri ce sunt formulate conform prevederilor stipulate în Legea 370/2004. Cererile pentru urna specială formulate de personalul medical sau de către conducerea instituțiilor în care se află internați alegători, în numele acestora, nu respectă prevederile legale”, se arată în comunicatul BEC.

UPDATE 07.54 Primul incident major în procesul de votare a fost semnalat în Gorj.

Preşedintele unei secţii de votare este cercetat penal pentru neglijenţă în serviciu. El a pierdut ştampila de control a secţiei pe care o conduce. Preşedintele Secţiei de votare nr. 166 din comuna Bumbeşti-Piţic din judeţul Gorj a sunat, în noaptea de sâmbătă spre duminică, la Biroul Electoral Judeţean (BEJ), anunţând că nu ştie unde a pus ştampila de control. La faţa locului au ajuns atât reprezentanţi ai BEJ, cât şi ai Poliţiei, care au dispus înlocuirea ştampilei de control, după ce aceasta nu a fost găsită, potrivit Mediafax. Pe numele preşedintelui secţiei de votare, Poliţia Gorj a deschis dosar penal pentru neglijenţă în serviciu.

UPDATE. 07.21 Candidatul independent la Preşedinţie Gheorghe Funar a votat, duminică dimineaţă, la ora 7.00.

Primul dintre candidați care a votat s-a dovedit a fi Gheorghe Funar. Candidatul independent la președinție a venit încă de la ora 07.00 pentru a-și exprima drepul la vot. Îmbrăcat în costum popular și cu o cocardă tricoloră, el a votat la secția amenajată la liceul I.L. Caragiale din București. Fostul primar al orașului Cluj a precizat că a votat pentru un președinte care aparține cultului creștin-ortodox.

Secţiile de votare pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale s-au deschis, duminică, la ora 07.00, fiind aşteptaţi la urne 18.284.326 de alegători, dintre care 1.788.196 în Bucureşti.

Preşedintele României se alege pentru un mandat de cinci ani, prin vot universal, egal, direct, secret şi liber exprimat.

Pe buletinul de vot ce va fi înmânat alegătorilor, numele candidaţilor sunt tipărite în patrulatere dispuse pe două pagini - opt pe prima pagină, şase pe următoarea.

Astfel, pe prima pagină sunt imprimate în ordine opt patrulatere cu numele următorilor candidaţi: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PPDD), Victor Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariţei (Prodemo) şi Teodor Meleşcanu (independent). Pe pagina a doua a buletinului de vot vor fi înscrişi candidaţii Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), Călin Popescu Tăriceanu (independent) şi Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Au drept de vot cetăţenii români care au 18 ani, împliniţi până în ziua alegerilor inclusiv, cu domiciliul sau reşedinţa în ţară sau în străinătate. Nu au drept de vot debilii sau alienaţii mintal, puşi sub interdicţie, şi nici persoanele condamnate, prin hotărâre judecătorească definitivă, la pierderea drepturilor electorale.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-02Parerea ta...

CASA REGALĂ A ROHMANICHII
02 Noi 2014

SCUMPILICI ROHMANCI, A SOSIT ZIUA CEA MARE! ASTĂZI S-A PORNIT OFICIAL SEZONUL MARII CUFURELI NAȚIONALE! CU IZMENELE-N VINE, CU TONȚII LA ”CABINE”, ÎNTRU MARCAREA ALESULUI, MÎNDRI ”ELECTORI” MIHORITICI! ASTĂZI, SĂ ARĂTAȚI VOI, VOINICI CARPATINI, LUMII, CE-NSEMNEAZĂ SĂ FII STRĂNEPOT DE-AL LUI ZALMOXE ȘI ZDAMĂSI! FIȚI FALNICI, DÎRJILOR, HARISMOȘILOR, SPAIMELE UNIVERSULUI! TRĂIASC-AI NOȘTRI! (NAȚIUNE, FII ”DĂȘTEAPTĂ”!)
CEI CARE IUBITI LIBERTATEA
02 Noi 2014

si Romania, NU VOTATI nici pe Ponta, nici pe Johannis! Fiindca "cand ei castiga, Romania pierde!" Daca PSD-ul este infectat, nici cu ACL- nu mi-e rusine!
ADRIEAN VIDEANU:
02 Noi 2014

ACL Bucuresti – urmarit penal, a furat sute de milioane de euro de la stat (baieti destepti, Hidroelectrica, Oltchim, Primaria Bucuresti);
ROBERTA ANASTASE:
02 Noi 2014

ACL Muntenia, o penala! Trafic de combustibil la Conpet (firma de stat, condusa de tatal ei – Corneliu Anastase); tot ea, este imbecile care nu stia sa ‘numere’ voturile; ea face parte din ‘pretioasele’ politicii romanesti cu aere de femeia fatala dar PENALA!
RADU BERCEANU
02 Noi 2014

ACL Oltenia, un penal! Coruptie si clientelism de milioane de euro cat a fost ministru al Transporturilor.
SORIN BLEJNAR
02 Noi 2014

ACL Banat, urmarit penal! Trimis in judecata pentru un prejudiciu de 56 milioana euro (evaziune fiscala si traffic de combustibil);
IOAN OLTEAN
02 Noi 2014

ACL Transilvania, urmarit penal – trafic de influenta intr-un dosar cu prejudiciu de zeci de milioane de euro; cel cu fata de taran necizelat dar cu coasa in mana!
GH.STEFAN (PINALTY)
02 Noi 2014

ACL Moldova, urmarit penal pentru afaceri de 50 de milioane de euro din Energie;
VASILE BLAGA
02 Noi 2014

co-presedinte ACL, “Regina” Vamilor – milioane de euro din trafic transfrontalier.
DACA IL VOTEZI
02 Noi 2014

pe Klaus Johannis, ei iar vor ajunge la putere! Deci, nici Ponta, dar nici ei…
TOATA CLASA POLITICA
02 Noi 2014

trebuie DECIMATA! Stiu ca exista si exceptii - din acele exceptii sa se regrupeze o ALTA CLASA POLITICA! Bine-ar fi sa iasa un Presedinte care sa aiba curajul sa DIZOLVE PARLAMENTUL! S-au transformat intr-o clica de infractori care se apara unii pe altii...tinandu-si TIRA la sume de milioane de euro, cand romanii sunt din ce in ce mai saraci, mai bolnavi si mai batrani! Clasa politica trebuie formata NU din POLITICIENI (am vazut ce-au facut, nu?), ci din TEHNOCRATI! Adica - oameni potriviti la locuri potrivite! Iar numarul derbedeilor din Parlament trebuie redus la minim 200! Ce atatea guri de hranit din truda noastra?! Cine dracu' se cred ei?! Daca nu mai au niciun dumnezeu, decat cel al banilor, hai sa-i dam jos de scaune, sa le confiscam averile, sa nu mai aiba NICIODATA dreptul sa ocupe o functie publica, sa-i trimitem la Canal! Nu cred ca nu mai exista in tara asta profesionisti care pot gandi pe termen lun sau scurt - un plan pentru a redresa cu adevarat Romania! Eu asta astept de la noul Presedinte! Daca nu va reusi sa faca curatenie in tara, atunci nadejdea ne ramane in DNA si Justitie care, in regim de urgenta trebuie sa ne scape de toti penalii care-au stat in functii, pe scaune, cu salarii babane ori spagi de milioane de euroi!
AI DREPTATE DUNDEEE....
02 Noi 2014

M-am exprimat gresit: 'toata clasa politica, trebuie DATA JOS!' Iar, cei care au fost cum trebuie, pot face parte din cea noua! Imi pare rau ca n-am urmarit emisiunea de la inceput de pe TVR1 - a fost exceptionala, atata cat am putut sa vad... Mihai Mihaiu - a fost la inaltime! A expus atat de DIRECT si DUR totodata, incat se uitau toti la el, cu ochii mariti! Da, avea dreptate: multi ofiteri acoperiti bagati in toate institutiile, in toate structurile...vorbea despre puterea aproape absoluta pe care o au 'serviciile' acuma, necesitatea destructurarii si eliminarii din Sistem a celor care au tinut SPATELE infractorilor politici... La sfarsit, mi-a placut concluzia lui Parvulescu in care arata ca, pentru mergerea-nainte pe un drum drept si corect, este necesara “ depersonalizarea politicului, fiindca are prea multa putere”; Mihai MIhaiu, incheia cu un banc sec: "“Ce fac politicienii, cand vad ca poporul incep sa vada lumina de la capatul tunelului?! Mai cumpara TUNEL…”
AM VAZUT OCHI PLANSI SI...
03 Noi 2014

... DISPERARE LA NASUL TV, APOI AM DAT PE B1 TV SI AM GASIT ACEEASI DEZNADEJDE! FRATILOR, CUI MA LASATI, PE MINE, MARELE LABAR, BASIST, DE LA MIEZUL NOPTII? CE, NU MAI AVEM SPERANTE? MA DUC SA MAI ARD O LABA DE NERVI, ZBIERAND "TRAIASCA BASESCU, IOHANNIS, UDREA SI MACOVEI!!!" IN CINSTEA LOR FAC LABA ASTA!
PT.BOUL CU MAJUSCULE!
03 Noi 2014

Se vede taica ca ai supt la tzatza lui Iliescu doua mandate, a tapului - o singura data si, ai ramas INTOXICAT :) Ati ramas in SEVRAJ - in timp ce tremurati pe forumuri, cu spumele de la gura aferente...ce daca plozii va urasc, ce daca pleaca 'in afara' tarii din pricina alegerilor voastre ROSII...no?!
MARINELU
03 Noi 2014

Nashpa moment! Nu a mai functionat votul la 10 secunde, ca in 2009.
PT. "PT.BOUL CU MAJUSCULE"
03 Noi 2014

Aşa-i că te caci pe tine de oftică, gâozar-lăbar-băsist-muist? Nu-ţi mai zbiera frustrările, neputinţa şi impotenţa pe forumuri şi, mai bine, du-te şi fă singurul lucru pe care îl ştii, hidrocefalule-oligofren: LABA! Şi strigă "Uraaaa, trăiască stăpânul meu, Gollum-Băse şi curva lui, Udrea!" Hai-pa, vierme portocaliu... pa-pa-pa... :-)
AM VAZUT OCHI PLANSI SI...
03 Noi 2014

... DISPERARE LA NASUL TV, APOI AM DAT PE B1 TV SI AM GASIT ACEEASI DEZNADEJDE! FRATILOR, CUI MA LASATI, PE MINE, MARELE LABAR, BASIST, DE LA MIEZUL NOPTII? CE, NU MAI AVEM SPERANTE? MA DUC SA MAI ARD O LABA DE NERVI, ZBIERAND "TRAIASCA BASESCU, IOHANNIS, UDREA SI MACOVEI!!!" IN CINSTEA LOR FAC LABA ASTA!
NU TE LASI LABARE-SEF:)
03 Noi 2014

A aparut pe forum dementu'de serviciu (cu, sau fara majuscule)- alias UNU/MARINELU/CAREVA/INCOGNITO- care da dracii-n creierii lui de laba trista si-odioasa, rosie la cur, in gura si-n creieri infierbantati! Este atat de PRINS in propria-i dedublare (ca si iubitul sau, Tonta...) incat nu stie sa 'aprecieze' corect ceea ce spun altii! Gunoiul genetic cu denumirile de mai sus, nu-si dezminte dezminte apartenenta sa la NEAMUL PROST DIN LABA TRISTA, din samanta aruncata si-adunata de pe jos...
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz