2020-02-24 14:52

UPDATE. Elena Udrea ne priveşte de sus. Ministrul turismului se deplasează cu taxi-elicopterul, dar refuză să spună cine-i plăteşte cursele

 |  18:58

UPDATE

Colegii de la "Jurnalul Naţional"au surprins şi ei o călătorie a Elenei Udrea cu un elicopter al firmei"Direct Aero Services", după cum reiese din fotografia alăturată.Conform informaţiilor "Jurnalului", Udrea a aterizat spectaculos laBotoşani, în data de 19 august, chiar pe stadionul unde evoluează echipa FCBotoşani, întrerupând antrenamentul fotbaliştilor.(foto: Jurnalul.ro)

EXCLUSIV

Ministrul Turismului şi-a făcut un obicei în a se deplasacu elicopterul în interes de serviciu, înlocuind tot mai des limuzina pusă ladispoziţie de minister. O astfel de călătorie costă peste 5.000 de lei. Cutoate că se jură că zborurile nu sunt suportate din bani publici, Udrea păstreazămisterul asupra celui care sponsorizează plimbările sale la înălţime.

Ziarul “Puterea” aaflat că Elena Udrea a zburat cu un elicopter într-o deplasare oficială la AlbaIulia, în data de 15 septembrie. Cum Ministerul Dezvoltării nu are în dotareelicoptere, ci doar nişte limuzine, se pune problema cine a făcut posibilăcălătoria în aer a Elenei Udrea. Contactat de ziarul “Puterea”, MinisterulDezvoltării Regionale şi Turismului a confirmat existenţa zborului, însă arefuzat să precizeze cine şi cât a plătit pentru el, pe motiv că nu s-aufolosit fonduri publice. „Zborul la care faceţi referire a fost efectuat cu unelicopter civil privat, iar costurile nu au fost suportate din bani publici”,ne-au răspuns cei de la Biroul de Presă al ministerului condus de Elena Udrea.

Oficialal MT: “Vreţi să ştiţi şi ce creme foloseşte doamna ministru?”

Deşi am solicitat să necomunice cine este generosul plătitor, Udrea nu a dorit să-i dezvăluieidentitatea. Cu toate că deplasarea ministrei nu a fost privată, ci una cât sepoate de oficială, consiliera sa de imagine a încercat să ne convingă că informaţiacerută de noi nu ar fi una de interes pentru public. “Noi v-am dat un răspunslegat de ceea ce ţine de activitatea ministerului. A fost folosit un avionprivat şi nu s-au folosit bani publici. Acum o să vreţi să ştiţi şi ce cremefoloseşte doamna ministru?! O să iau legătura cu dumneaei şi dacă va consideracă mai este nevoie să vă dea detalii suplimentare, voi reveni cu un telefon”,ne-a declarat Luminiţa Kohalmi, consiliera de imagine a Elenei Udrea, fără a nemai suna înapoi.

Elicopterul unui băiat deştept din Transporturi

Conform informaţiilorziarului “Puterea”, elicopterul buclucaş are indicativul YR-ECI şi aparţinefirmei Direct Aero Services, al cărei proprietar este Nelu Iordache, patronulcompaniei aeriene Blue Air şi al firmei de construcţii Romstrade. Presa adezvăluit că pe vremea şefiei lui Ludovic Orban la Transporturi, afacerile lui Iordache au crescut precum Făt-Frumos:într-un an, cât alţii în zece. Mai precis, firma Romstrade a primit mai multecontracte de execuţie a unor lucrări publice. Nelu Iordache este un buncunoscător al sistemului de transporturi aerian românesc, el fiind un fostdirector al TAROM. Un zbor cu elicopterul YR-ECI costă 1.100 de euro fără TVAşi fără taxele de aeroport, după cum însuşi site-ul firmei ne spune. Adică, maibine de 5.000 de lei. Cei de la Direct Aero Services recunosc că aparatul dezbor le aparţine, dar evită să confirme sau să infirme zborul. „Vă spun sincercă am fost în concediu şi nu ştiu. Dar chiar dacă aş fi ştiut tot nu v-aş fispus. Vă daţi seama că nu vă spun cu cine zbor, că trebuie să respect relaţiade confidenţialitate dintre firmă şi client”, ne-a declarat Tavi Pita, pilot şiîn acelaşi timp director de comunicare al transportatorului aerian. El arefuzat să ne răspundă la întrebarea dacă elicopterul a fost pus gratuit decătre firmă la dispoziţia Elenei Udrea, sau s-a plătit pentru el.

Zboruri misterioase

Elena Udrea nueste la primul zbor cu elicopterul în Alba Iulia. Ziarul „cotidianul.ro” ascris că ministrul turismului a călătorit cu elicopterul şi în data de 1 mai aacestui an. Şi atunci ministerul condus de Udrea a refuzat să dea detaliidespre zbor, precizând doar că nu a fost plătit din bani publici. Elicopterul pecare Udrea l-a folosit ultima dată este unul particular şi poate fi închiriatde oricine. De oricine îşi permite, desigur. Pentru că ora de zbor costăaproximativ 1.400 de euro, iar deplasările până la Alba Iulia pot dura de la„două pâna la patru ore şi jumătate”, după cum spun chiar reprezentanţii DirectAero services. Rămân astfel trei posibilităţi privind identitatea celui careplăteşte zborurile Elenei Udrea: fie compania Direct Aeros Services îi pune lapicioare aparatul, fie un sponsor îşi arată generozitatea faţă de „Blonda de laCotroceni”, fie ea însăşi aruncă pe zbor cele câteva mii de dolari, deşi aafirmat în repetate rânduri că în perioadă de criză e bine să fii chibzuit cucheltuielile.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638942-12-29Parerea ta...

FLAVIU
27 Sep 2010

Pentru Vlad Adrian Poate ar fi vremea sa cresti? sau macar sa deschizi ochii la realitate?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine