2019-10-16 21:06

UPDATE. Fratele preşedintelui Daghestanului a murit în accidentul aviatic de la Moscova. Un pasager povesteşte cum avionul Tupolev s-a rupt în două cu patru rânduri în faţa lui

 |  11:29
UPDATE. Fratele preşedintelui Daghestanului a murit în accidentul aviatic de la Moscova. Un pasager povesteşte cum avionul Tupolev s-a rupt în două cu patru rânduri în faţa lui

Fratele preşedintelui Daghestanului,Gadzhimurad Magomedov, care a fostgrav rănit în timpul aterizării de urgenţă a avionului Tupolev-154 peaeroportul Domodedovo din Moscova, a murit la spital, sâmbătă, a declarat osursă din cadrul Guvernului local, citată de RIA Novosti, în paginaelectronică.

"Locul lui Magomedov era laclasa întâi, în apropiere de carlingă. El a fost grav rănit şi a murit laspital", a declarat sursa citată.

Avionul Tupolev-154 al liniilor aeriene din Daghestan aefectuat o aterizare de urgenţă pe aeroportul Domodedovo din Moscova sâmbătă,la câteva minute după ce a decolat de pe aeroportul Vnukovo din capitala rusăcu destinaţia Mahacikala. efectuate după ce toate cele trei motoare ale aeronavei s-auoprit succesiv

"Avionul s-a rupt în două"

Unpasager al avionului a cărui aterizare de urgenţă, sâmbătă, pe aeroportulDomodedovo din Moscova a provocat moartea a două persoane şi rănirea altorcâtorva zeci a povestit pentru AFP că avionul s-a rupt în două cu patru rânduriîn faţa lui şi că echipamentele de securitate păreau perimate.

"Mă întorceam la Mahacikala (capitalaDaghestanului) după ce venisem la Moscova cu serviciu, totul s-a petrecutnormal, zburam de 30 de minute", a povestit Gamzat Guitinomagomedov, unpasager al zborului 372 al liniilor aeriene din Daghestan.

Circa 30 de pasageri salvaţi se aflau în cursul serii într-o sală aaeroportului, mirosind puternic a kerosen şi aşteptând ca serviciile ruse să îipreia.

"Bineînţeles,este un avion nu prea nou, se vedea pe centurile de siguranţă că scria valabilpână în 2003, dar nu era mai rău decât de obicei", a declarat pasagerul.

"Deodată, s-a simţit că avionul avea probleme, se întâmplau lucruribizare, se deplasa dintr-o parte în alta", a declarat el.

"A făcut un viraj brusc şi a început să coboare", a continuatel.

"Nimeni nu ne-a spus nimic, oamenii nu înţelegeau ce se întâmplă,dar nu erau panicaţi", a continuat el.

"Când eram pe cale să aterizăm, ne-am gândit că vom fi salvaţi, daraterizarea a fost brutală şi, după aceea, a fost un şoc puternic, ne-am lovitde ceva", a povestit Guitinomagomedov.

"Eram aproape la mijloc, avionul s-a rupt în două, cu aproape patrusau cinci scaune în faţa mea. Şi totul s-a oprit", a declarat el.

"Am văzut oamenii care erau acolo, aveau picioarele rupte, erasânge peste tot", a declarat el.

"Era kerosen peste tot, din nefericire pompierii au ajuns imediatcu ajutoare şi au stropit cu lichid special", a afirmat pasagerul.

"Cei care au putut s-au ridicat şi au început să iasă. Cei dinspate, pe uşă.Noi, prin gaura creată în fuselaj", a adăugat el.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-11-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray