2020-02-28 21:10

Uraganul Elena. Acuzațiile lui Udrea aduc SRI la Comisia parlamentară de control

 |  21:01
Uraganul Elena. Acuzațiile lui Udrea aduc SRI la Comisia parlamentară de control

Adusă cu mașina poliției la DNA și acuzată de fals în declarații, Elena Udrea a trecut la un contraatac de proporții, lansând afirmații foarte grave despre actualul șef interimar al SRI, generalul Florian Coldea, dar și despre alte matrapazlâcuri de care ar avea cunoștință, în care i-a implicat pe Sebastian Ghiță și chiar pe Victor Ponta.

Udrea a anunțat că a făcut și un denunț penal împotriva lui Coldea în care susține că generalul a instrumentat o campanie împotriva ei și că va susține acest lucru în fața anchetatorilor.

Panică și schelete în dulap

Sâmbătă, Elena Udrea a scris pe internet că în urma afirmațiilor pe care le-a făcut într-un interviu acordat Hotnews a putut observa că s-a creat „panică” deoarece a acuzat un general SRI. „Această reacţie arată teama pe care o generează SRI-ul celor cu secrete în dulap, politicieni, presă etc.”. Udrea a comentat ”reacţiile şi poziţionările unor comentatori publici, dar şi a unor acoperiţi din presă" după afirmaţiile din interviu, pe care şi le asumă total: „De regulă, când apare un denunţ împotriva unui politician, acesta este fie constatat deja vinovat, fie se spune, corect, Justiţia să cerceteze. Când au apărut dezvăluiri despre Florian Coldea (şeful SRI), unii m-au atacat pe mine şi au încercat să îl declare deja nevinovat, înainte de orice acţiune a Justiţiei”.

În opinia sa, Justiția va fi cea care va arăta dacă denunţul său va fi confirmat de dovezi. „Personal, mă aştept la absolut orice, înscenări, «dezvăluiri», fotografii etc., pentru că acum vor dori şi mai mult să-mi închidă gura. Important este să fim conştienţi de pericolul uriaş al acestui moment: puterea totală în mâna unui om despre care nu se ştie mai nimic în spaţiul public, dar care deţine secretele tuturor”, a avertizat Udrea.

Aceasta a revenit duminică, pe Facebook, spunând că directorul interimar al SRI, Florian Coldea "cere timp pentru a-şi putea rezolva problemele", „pentru a mușamaliza lucrurile”, eventual până o va "rezolva" şi pe ea.

Banii, Coldea, Ghiță, și Cocoș

Elena Udrea a declarat, vineri, într-un interviu acordat Hotnews, că a depus la DNA un denunţ împotriva actualului director interimar al SRI Florian Coldea, pe care îl acuză că a instrumentat campania împotriva sa, în denunţ fiind amintită şi Codruţa Kovesi, procurorul-şef al DNA. Ea a afirmat în interviu că Sebastian Ghiță i-a spus că Florian Coldea o urăşte. Udrea a susținut că fostul său soţ, Dorin Cocoş, i-a povestit cum, mai la începutul postului România TV, „când dl Ghiţă încă nu era conectat cu toate cele 10 degete la bugetul de stat”, la solicitarea actualului director interimar al SRI Florian Coldea, i-a dus 500.000 de euro lui Sebastian Ghiţă, pentru a-şi finanţa televiziunea. Banii au ajuns la Ghiță prin Alin, fiul lui Dorin Cocoș. Alți 500.000 de euro ar fi ajuns în același fel și la un institut de sondaje.

De asemenea, din cauza Dosarului Microsoft, Cocoș i-ar fi cerut să îi intermedieze o întâlnire cu fostul şef al SRI, George Maior şi cu adjunctul acestuia, Florian Coldea, pentru că nu doreşte să "îi apeleze direct". Asta s-ar fi întâmplat în toamna lui 2014, când ea era în plină campanie electorală.

În fine, Udrea susține că a intervenit la Ponta pentru numirea lui Kovesi la DNA, iar propunerea acesteia la șefia direcției a aparținut aceluiași Coldea. Acesta din urmă este, a mai susținut Udrea, „depozitarul secretelor tuturor”.

Joi, Elena Udrea s-a aflat la DNA, unde i s-a comunicat că este urmărită penal pentru spălare de bani şi fals în declaraţiile de avere, fiind acuzată că a dobândit şi folosit bunuri despre care ştia că provin din infracţiuni. Ea a fost pusă sub control judiciar pentru 60 de zile, respectiv până la 29 martie.

Elena Udrea a mai declarat că Alina Bica i-a povestit cum Florian Coldea, la acel moment adjunct al şefului SRI, făcea presiuni în două dosare aflate la DIICOT.

Despre unul dintre dosare, Udrea a susţinut că, în primăvara lui 2013, Culiţă Tărâţă, important om de afaceri, i-a relatat că DIICOT l-a fabricat împotriva unor parteneri de-ai săi, vânzători de cereale, pentru a-i scoate din piață, deoarece afectau interesele generalului Coldea. Tărâță a rugat-o să îi spună lui Băsescu despre acest dosar fabricat și ea i-ar fi transmis fostului președinte, dar nu știe ce a făcut acesta mai departe. Udrea a spus că Bica (aceasta era doar consilierul procurorului-şef DIICOT la vremea aceea) i-a confirmat presiunile făcute de Coldea în dosarul privind comercianții de cereale, dar și într-un dosar al omului de afaceri Ioan Niculae.

Audieri în Comisia SRI

Preşedintele Comisiei de control SRI Georgian Pop a declarat duminică, pentru Mediafax, că audierea conducerii interimare a SRI va fi făcută de către comisie după finalizarea anchetei interne din cadrul Serviciului cu privire la acuzele aduse recent de Elena Udrea.

Pop a spus că, în cadrul discuţiei cu conducerea interimară a Serviciului desfăşurată sâmbătă, a luat act de faptul că Serviciul a început verificarea internă standard cu privire la acuzaţiile aduse de Elena Udrea şi a menţionat că acest tip de verificare durează de regulă câteva zile.

El a arătat că a stabilit împreună cu conducerea interimară ca, la audierea care trebuia să aibă loc în cadrul comisiei şi care a fost anunţată anterior, ordinea de zi să fie suplimentată cu încă un punct, vizând verificarea internă standard a Serviciului în cazul Udrea.

Georgian Pop a arătat că trebuie aşteptate rezultatele verificării interne standard, întrucât doar acest rezultat constituie răspunsul instituţional şi oficial al SRI şi că, dacă ar face aceste audieri acum, comisia nu ar obţine decât răspunsul unui singur om.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-01Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
02 Feb 2015

HMMMMM,SEHEREZADA incepe sa se lepede de Satana.........dar mai are multe acatiste de scris ca s-o credem..... Cica dupa episodul cu nr 1000aflam daca sultanul o iarta de pedeapsa cu decapitarea....tre sa toarne ABSOLUT TOT despre TOTI...CU LUX DE AMANUNTE
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine