2019-10-23 05:32

USR a decis dacă va susține noul GUVERN PSD

 |  23:23
USR a decis dacă va susține noul GUVERN PSD

USR nu susține un Guvern al PSD, ci orice altă alternativă propusă de președintele Klaus Iohannis, a declarat purtătorul de cuvânt al Uniunii, Dan Barna.

"Poziția este clară, nu susținem nicio variantă cu PSD-ul. Susținem o variantă dacă președintele Iohannis reușește să constituie o majoritate alternativă PSD-ului", a spus Dan Barna.

USR dorește "un premier integru, cu notorietate, exclus din PSD".

Dan Barna spune că, pentru a intra la guvernare, USR dorește ministerul Justiției, unde acceptă să desemneze și un tehnocrat, nu neapărat un membru din această formațiune, un al doilea obiectiv fiind reforma electorală, adică alegerea primarilor în două tururi se scrutin.

"Putem susține asta (guvern fără PSD n.r.) în măsura în care este un premier integru, cu notorietate, nu din PSD și vrem să nominalizăm ministerul Justiției. Nu vrem neapărat ca să fie membru USR, ca să intrăm la guvernare. Susținem o astfel de structură. Poate să fie un profesionist, nu neapărat din USR, dar vrem să-l nominalizăm. Și mai vrem reforma electorală cu întoarcerea la alegerea primarilor în două tururi", a mai precizat Dan Barna.

Întrebat de corespondentul Agerpres dacă vede posibil un guvern condus de liberali, Dan Barna (USR) a răspuns: "este relativ puțin probabil".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-06-23Parerea ta...

BABUIN
24 Iun 2017

Barna ...stii sa canti la clarinet???. Hai vino si la mine ...daca zici ca esti ...purtator de ...cuvinte
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray