2020-08-06 05:01

USR cere audierea de urgenţă a Rovanei Plumb în Parlament: N-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european

 |  13:06
USR cere audierea de urgenţă a Rovanei Plumb în Parlament: N-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european

Uniunea Salvaţi România solicită audierea de urgenţă în Parlament a Rovanei Plumb, propusă pentru postul de comisar european de Guvernul României. "Într-o democraţie funcţională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european. În România, ea a fost băgată pe uşa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziţie. USR nu va accepta asta", afirmă deputatul USR Iulian Bulai.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marţi, de USR, premierul Viorica Dăncilă a trimis abia vinerea trecută la Parlament informarea privind nominalizarea Rovanei Plumb în Comisia Europeană, abia după ce toată presa a scris că, fără informare şi audiere, propunerea e nelegală.

Marţi, în Comisia de Afaceri Europene, deputatul USR Iulian Bulai a cerut conducerii comisiei să facă toate demersurile necesare pentru respectarea legii.

USR anunţă că va face, în cursul zilei, şi o solicitare oficială în Biroul Permanent pentru organizarea imediată a audierii.

"Într-o democraţie funcţională, Rovana Plumb n-ar fi ajuns niciodată să fie propusă drept comisar european. În România, ea a fost băgată pe uşa din dos, cu PSD încercând s-o apere de confruntarea cu parlamentarii din opoziţie. USR nu va accepta asta, la fel cum se opune prin toate mijloacele legale şi parlamentare numirii Rovanei Plumb ca reprezentant al României”, a declarat deputatul USR Iulian Bulai.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, şi preşedintele Senatului, Teodor Meleşcanu, trebuie să programeze de urgenţă audierea Rovanei Plumb în comisiile de afaceri europene ale Parlamentului, în condiţiile în care miercurea viitoare ea va fi audiată în Parlamentul European pentru postul de comisar european pentru Transporturi, mai spun reprezentanţii USR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-24Parerea ta...

CONSTANTIN
24 Sep 2019

Plumb este oportunista,asta stiu toti!Are dosul si spatele bine organizat si dotat!Nimeni nu a avut capacitatea de a clarifica situatia acestui polihot!!Ce conteaza educatia politica??Contul bancar este suficient de mare!!De unde ii vin banii??Cine poate sti???Pana se clarifica situatia nimeni nu i poate imputa ceva!!Cine o acuza are nevoie de dovezi ,de un judecator corect,!!!
LăCOMIA
25 Sep 2019

Întrebările legate de interesele financiare ale lui Plumb ar putea complica eforturile sale de a câștiga aprobarea Parlamentului European. Rovana Plumb se confruntă deja cu un control asupra unui caz de coruptie 2017 Insula Dunăreană. Plumb spune că a primit banii pentru donație ca împrumut de la o persoană pe care nu o numește în transmiterea către Comisie, deși a spus că creditorul a fost înregistrat la parlamentul român.Daniel Freund, un europarlamentar german și fost șef al advocării UE la ONG-ul Transparency International, a declarat că consideră scrisoarea lui Plumb adresată comisiei ca fiind nesatisfăcătoare.
CIORDEALA
29 Sep 2019

Alde ciordeala la nasoala . Haoleuu
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz