2020-04-05 22:53

USR cere DEMISIA lui Teodor Meleșcanu de la șefia Senatului

 |  20:09
USR cere DEMISIA lui Teodor Meleșcanu de la șefia Senatului

Reprezentanții USR îi cer demisia lui Teodor Meleșcanu din funcția de președinte al Senatului. Ei spun că ar fi singurul "gest de decență” al lui Meleșcanu, care cu 30 de ani în urmă, ca reprezentant al lui Nicolae Ceaușescu, nega, în fața comunității internaționale, crimele de la Timișoara și refuza momentul de reculegere pentru cei uciși la Revoluție.

"Cu 30 de ani în urmă, Teodor Meleșcanu ca reprezentant al lui Nicolae Ceaușescu, nega, în fața comunității internaționale, crimele de la Timișoara și refuza momentul de reculegere pentru cei uciși. Pe 20 decembrie 1989, când întreaga Timișoară ieșea în stradă, declarându-se primul oraș liber de comunism, susținea la Viena că în România e „pace și liniște“. Și care, de 30 de ani încoace, asigură pacea și liniștea oricărui partid ce-i oferă funcții", spun reprezentanții USR, într-un mesaj postat pe Facebook.

Ei amintesc că Meleșcanu a prezidat ședința solemnă de luni a Parlamentului pentru comemorarea eroilor Revoluției, când deputatul Iulian Bulai a atras atenția de la tribună că "nu există jignire mai mare pentru memoria victimelor Revoluției din decembrie decât prezența lui Teodor Meleșcanu la tribuna Parlamentului României".

"Actualul președinte al Senatului e imaginea vie și rușinoasă a statului român capturat, a eternității nomenclaturii dictatoriale care se reproduce și-n democrație, a refuzului, prin orice mijloace, de a renunța la putere", adaugă USR.

În 20 decembrie 1989, Teodor Meleșcanu s-a opus "dur" păstrării unui moment de reculegere la Organizația pentru Securitate și Cooperare în Europa, în memoria victimelor represiunii manifestațiilor de la Timișoara, conform unui document diplomatic american, publicat de jurnalistul canadian Stanley Tromp.

Fostul ministru de Externe a catalogat drept nefondate informațiile din presa occidentală despre evenimentele sângeroase din România. ”Este o aiureală. Ceea ce am spus, și ar trebui să fie și pe bandă, este că sunt într-adevăr informații de presă și că dacă s-a întâmplat o represiune sângeroasă, așa cum spun acele informații, cei vinovați trebuie să fie trași la răspundere”, a spus Meleșcanu pentru Libertatea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-19Parerea ta...

HAHALERE
20 Dec 2019

De 60 ani sta molusca in functii . Inca nu sa terminat cu vechiul regim
ȚIGANUL LA LOC DE FRUNTE
20 Dec 2019

Teodor Meleșcanu este un comunist înrăit. De peste 50 de ani își bate joc de țara și de popor.
MOLIA, TOT LA BEC
21 Dec 2019

trage! Nu i s-au ars încă, aripile! Sau dacă DA...s-a lipit scârbos, sfârâind...făcându-se UNA cu becul (politicii) care l-a orbit...pe creier! Chiar dacă i se spune: ”dă-te boule jos, din corcoduș!”, el...nu și nu!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine