2019-12-07 14:34

USR cere președintelui Iohannis organizarea unui REFERENDUM în aceeași zi cu europarlamentarele

 |  18:56
USR cere președintelui Iohannis organizarea unui REFERENDUM în aceeași zi cu europarlamentarele

Dan Barna, președintele USR a declarat că președintele poate organiza referendumul „Fără penali în funcții publice” la data de 26 mai, aceeași dată la care au loc alegeri europarlamentare.

”Astăzi, CCR a admis sesizarea preşedintelui României la modificarea legii electorale, precizând foarte clar că este posibilă organizarea unui referendum în timpul alegeilor, în timpul alegerilor europarlamentare. Practic, în acest moment se deschide calea ca la alegerile din 26 mai să avem referendum „Fără penali în funcții publice”.

Alianța USR-PLUS, am vorbit în urmă cu puțin timp cu partenerul meu Dacian Cioloș, Alianța USR-PLUS are toată încrederea că președintele va demara acest referendum care ar scoate România din cei doi ani și jumătate de luptă pe justiție pe care ne-o servește Liviu Dragnea și PSD.

În acest moment avem toate șansele, dacă președintele va decide ca pe 26 mai România să poată să voteze pentru „Fără penali”, nu doar pentru europarlamentare, ci și pentru o Românie în care cei condamnați să nu mai construiască bugetul, direcția în care merge statul român.

Deci este foarte clar: fără persoane condamnate definitiv în funcții publice. Modificarea, așa cum arată ea în inițiativa cetățenească spune foarte clar - persoanele condamnate definitiv nu mai pot participa la alegeri.

Evident, voi avea mesaje și voi încerca să discut cu președintele pe acest subiect, pentru că se deschide o oportunitate extraordinară pentru a încheia acest coșmar în care România este ținută de doi ani și jumătate” a declarat Dan Barna, președintele USR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-13Parerea ta...

CUCUVEAUA ROZ-BOMBON
13 Mar 2019

Oricum PSD se duce la vale rau de tot din cauza penalilor....multumim din inima partidului-mafie tele-MORMAN ca e plin de maimutoi penali si slugi analfabete care au scarbit complet alegatorii.E reteta ideala pentru a distruge orice fel de partid.exact asa a disparut pDL-mafia portocalie
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray