2019-05-26 09:07


USR, cerere fermă pentru Iohannis: ”Să participe la toate ședințele de Guvern”

 |  17:07
USR, cerere fermă pentru Iohannis: ”Să participe la toate ședințele de Guvern”

USR îi solicită președintelui Klaus Iohannis să participe în decembrie la fiecare ședință de Guvern pentru a bloca adoptarea unei ordonanțe privind amnistia și grațierea.

Săptămâna trecută, șeful Statului a declarat că o astfel de măsură ar declanșa o criză politică fără precedent, și că va face tot ce se poate ca acest lucru să nu se întâmple.

Avertismentul președintelui vine în contextul în care, în spațiul public, se vorbește despre intenția Guvernului de a adopta un astfel de document în ultima ședință din an. Potrivit Constituției, șeful statului are prerogative să conducă ședințele Executivului în care se discută despre politica externă, apărarea țării sau asigurarea ordinii publice.

Președintele a prezidat în 2017 o ședință a Cabinetului Sorin Grindeanu care ar fi urmat să aprobe tot amnistia și grațierea. Ordonanța 13 a fost ulterior retrasă pe fondul amplelor proteste de stradă.


Aparut in:

Ultima modificare in data de :2018-12-03

TAGURI: usr, cerere, iohannis, sedinte de guvern
loading...

Comenteaza pe facebook
Comenteaza pe site


ANONIM
03 Dec 2018

UNde in ce constitutie scrie ca seful statului vine la toate sedintele de guvern Dar ce e el ?Scarba de partidut securist ,credeti ca guvernarea se face cum facea Coldea si Kodrutza prin vie ?Hai siktir prostilor!
Random imageUltimele stiri


STARBAG