2020-07-03 17:09

USR îi cere guvernului Orban să stabilizeze de urgență cheltuielile

 |  12:00
USR îi cere guvernului Orban să stabilizeze de urgență cheltuielile

Claudiu Năsui, proaspătul președinte al USR București, solicit guvernului Orban să oprească urgent politica economică bazată pe consum, pentru a putea închide bugetul pe 2020. Năsui a subliniat că această politică aparține „guvernării ticăloase PSD”, iar repercursiunile acesteia se vor simți în timp dacă nu vor fi luate măsuri, întrucât deja importurile sunt mai mari decât exporturile, iar deficitul comercial dubat.

„Deficitul comercial s-a dublat din Iunie până în Octombrie: importurile sunt mai mari decât exporturile cu 14 miliarde de euro.

Deficitul nostru comercial a ajuns la 14 miliarde de euro, aproape dublu în comparație cu 7.7 miliarde de euro cât era în luna Iunie 2019. Doar pentru că am scăpat de guvernarea ticăloasă PSD asta nu înseamnă că am scăpat și de repercusiunile acesteia.

O economie bazată pe consum va avea tocmai astfel de efecte: producția paralizată de lipsa infrastructurii și a forței de muncă, iar consumul încurajat de stat artificial și pe datorie. E ca și cum ne-am luat pe datorie bunuri pe care nu ni le permitem, pe care apoi le achităm din împrumuturi pe care știm că nu avem din ce le plăti.

Această politică este total nesustenabilă și trebuie să se oprească urgent. Stabilizarea cheltuielilor este prioritatea 0 în momentul de față, dacă visăm la un buget care să poată fi închis pe 2020. Statul nu se mai poate lăfăi pe banii noștri, în timp ce noi ducem greul acestei economii. Plătim prea mult pentru a fi atât campionii taxelor pe muncă, cât și a datoriei pe care o acumulăm per capital”, se arată pe pagina de Facebook a lui Claudiu Năsui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-12-11Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz