2020-07-09 05:43

USR, nemulțumiri față de Guvernul Orban: ”Nu faceți ce a făcut PSD cu votul din Diasporă!”

 |  18:21
USR, nemulțumiri față de Guvernul Orban: ”Nu faceți ce a făcut PSD cu votul din Diasporă!”

Deputatul USR, Cătălin Drulă, acuză guvernul Orban că face ce a făcut și PSD, încercând să blocheze votul unor categorii de populație. Cei din partidul lui Dan Barna sunt nemulțumiți de modificarea legii electorale în urma căreia nu vor putea vota la locale cei care și-au schimbat domiciliul cu 90 de zile înaintea de alegeri.

„Mi-e greu să înțeleg de ce guvernul Orban se folosește de o inițiativă utilă și necesară - angajarea răspunderii pentru alegerea în 2 tururi a primarilor, pentru a da și o mică și meschină lovitură dreptului la vot al unor categorii sociale importante.

Domnule Orban, vă puteți încă răzgândi. Vă rog să nu blocați votul studenților și tinerilor din marile centre universitare, dintre care mulți cu viză de flotant. Nu faceți ce a făcut PSD cu votul din Diaspora. Nu de alta dar pentru PSD n-a ieșit bine”, a scris Drulă pe Facebook. 

Alianța USR-PLUS contestă modificarea făcută de Guvern privind restricționărea dreptului de vot pentru cetățenii care dobândesc viza de flotant cu mai puțin de 90 de zile înainte de data alegerilor. Modificarea este inclusă în proiectul pentru care guvernul și-a angajat răspunderea și care prevede alegerea primarilor în două tururi de scrutin.

„E inacceptabil ca votul unor categorii de populație care nu convin electoral să fie blocat prin schimbări de ultim moment. Lăsați oamenii să voteze acolo unde locuiesc!

Știu că știți asta. PSD nu trebuie să fie un model pentru nimeni”, a mai scris Drulă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-01-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz