2020-08-05 02:28

USR-PLUS nu e de acord cu modul de organizare a ALEGERILOR LOCALE

 |  17:08
USR-PLUS nu e de acord cu modul de organizare a ALEGERILOR LOCALE

Alianța USR PLUS critică legea privind organizarea alegerile locale adoptată astăzi în Parlament, motivând că se vor forma cozi la secțiile de votare deoarece scrutinul se va desfășura într-o singură zi, pe 27 septembrie.

Parlamentarii USR au depus amendamente la proiectul de lege, atât în Senat, cât și în Camera Deputaților, pentru ca alegerile să se organizeze în zilele de 26 și 27 septembrie, dar acestea au fost respinse, arată alianța într-un comunicat de presă.

„Când a fost voință politică, la referendumul din 2018 de exemplu, s-au putut organiza alegeri în două zile, când v-a fost clar că nu puteți opri diaspora de la vot s-au putut organiza alegerile pe trei zile. Nu e niciun motiv pentru care să nu se poată organiza alegerile locale în două zile, decât că vă este frică că iese mai multă lume la vot. Și dacă iese mai multă lume la vot sunt șanse mai mari ca oamenii voștri, de care românii s-au săturat, să fie schimbați”, a spus liderul deputaților USR, Cătălin Drulă.

„Actuala majoritate parlamentară se teme de o prezență mare la vot care ar putea produce surprizele de la alegerile europarlamentare de anul trecut, când cea mai nouă forță politică, USR PLUS, a reușit să egaleze partidele existente. Extinderea votului pe mai multe zile ar fi asigurat o participare mai mare la acest proces, care ar fi legitimat aleșii locali, astfel încât să nu mai ajungem în situația de a avea primari aleși cu 17-18% din voturile din acea localitate”, a spus Dragoș Tudorache, europarlamentar USR PLUS.

El adaugă că desfășurarea votului într-o singură zi pune în pericol și sănătatea românilor, în contextul numărului ridicat de cazuri de COVID-19.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz