2019-09-18 17:12

USR, PNL şi PMP depun o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii: Niciun proiect dedicat Centenarului nu a fost început!

 |  19:48
USR, PNL şi PMP depun o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii: Niciun proiect dedicat Centenarului nu a fost început!

USR, PNL şi PMP iniţiază o moţiune simplă împotriva ministrului Culturii, George Ivaşcu, motivând că după trei luni de la începerea anului Centenar, niciun proiect dedicat sărbătoririi Marii Uniri nu a fost aprobat şi început.

"Anul centenar trebuie să fie unul sărbătorit în spiritul Unirii de acum 100 de ani, dar acest lucru nu este posibil cu un ministru care refuză dialogul şi sabotează executarea unor lucrări de maximă importanţă ca monumentul de la Alba Iulia. Este inacceptabil că nu se doreşte urgentarea procedurilor pentru stabilirea proiectelor care vor beneficia de susţinere din partea guvernului. Ţinem în loc planificarea evenimentelor culturale din toată ţara. Au trecut trei luni din centenar şi nu s-a făcut absolut nimic concret”, a declarat deputatul USR, Iulian Bulai, membru în Comisia de Cultură a Camerei Deputaţilor, potrivit unui comunicat de presă.

Potrivit documentului citat, Ivaşcu a prezentat cu întârziere strategia pentru anul Centenar şi niciunul din cele peste 2000 de proiecte dedicate sărbătorii Marii Uniri nu au fost aprobate de Guvern până în prezent, nici măcar contractul pentru executarea monumentului Marii Uniri la Alba Iulia nu a fost semnat, deşi sunt deja bani alocaţi de la buget pentru acest proiect.

„De la preluarea mandatului de ministru, George Ivaşcu a dovedit o lipsă totală de comunicare cu Parlamentul, refuzând patru invitaţii la discuţie în Comisia de Cultură, precum şi un dialog cu membrii Comisiei speciale de Centenar. Cel mai bun exemplu de incompetenţă este însă faptul că George Ivaşcu a propus crearea "Senatului Culturii", mişcare prin care se externalizează mandatul Ministerului către Academia Română, al cărei rol direct nu este cel de a înlocui funcţia de implementare a politicilor publice pe cultura care îi revin MNIC”, precizează USR.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray