2020-07-03 14:36

USR vrea interzicerea prin lege a organizațiilor, simbolurilor și propagandei comuniste

 |  16:55
USR vrea interzicerea prin lege a organizațiilor, simbolurilor și propagandei comuniste

Deputaţii USR Cristian Ghinea şi Vlad-Emanuel Duruş au depus o propunere legislativă care prevede interzicerea constituirii organizaţiilor cu caracter comunist şi a promovării în public a doctrinei comuniste.

Conform unui comunicat transmis de Uniunea Salvaţi România, proiectul urmăreşte şi interzicerea răspândirii simbolurilor comuniste, cu excepţia activităţilor desfăşurate în interesul artei, ştiinţei, cercetării sau dezbaterii unei chestiuni de interes public, informează Agerpres. La proiect şi-a adus contribuţia Cristian Vasile, istoric şi membru al USR, care a participat la redactarea Raportului final al Comisiei Prezidenţiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din România. „Proiectul deputaţilor USR vine să repare o injustiţie, aplicând în oglindă propagandei şi activităţilor comuniste acelaşi regim legal existent pentru propaganda şi activitatea fascistă şi legionară. Este anormal ca România să trateze diferit cele două totalitarisme care au răvăşit-o în secolul XX. (...) Proiectul este un răspuns la toate atrocităţile care s-au întâmplat în România între anii 1945-1989, perioadă în care un regim totalitar comunist a preluat controlul asupra vieţii economice, sociale, politice şi culturale a ţării, fiind incompatibil cu principiile democratice ale statului de drept. Pentru poporul român, comunismul a însemnat mii de victime, tortură, persecuţia minorităţilor etnice, religioase, culturale ori a minorităţilor sexuale, reprimarea mişcărilor studenţeşti, muncitoreşti şi a disidenţilor politici", se arată în comunicat. Deputatul Cristian Ghinea a precizat că, deşi la nivel politic crimele comunismului au fost condamnate, activitatea comunistă nu a fost interzisă prin lege. „Acest proiect ar fi o garanţie pentru români că reinstaurarea regimului totalitar comunist nu se va mai întâmpla. Deja se văd acţiuni şi organizaţii negaţioniste tot mai virulente. România nu a trecut printr-o demonizare reală pentru că am fost conduşi de comunişti şi de urmaşii lor. Pentru ca fiii şi fiicele noastre să nu păţească ce au păţit bunicii noştri, trebuie să decomunizăm spaţiul public", a declarat el. Vlad-Emanuel Duruş a făcut referire la revigorarea ideilor extremiste în lume. „O ideologie a foamei, a suferinţei şi a morţii nu trebuie lăsată să umble liberă pe străzi. Atrocităţile totalitarismului nu sunt scrise cu sânge doar la Auschwitz, ci şi la Sighet, Aiud sau Piteşti. Vrem să împiedicăm ca România să se mai întoarcă vreodată la o astfel de epocă. Pericolul nu este de neglijat, mai ales azi, când vedem o revigorare a ideilor extremiste în lume. USR va apăra mereu libertatea individului faţă de asuprirea statului", a precizat Vlad-Emanuel Duruş. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-03-24Parerea ta...

ANONIM
24 Mar 2019

Oare jigodiile astea isi interzic școlile facut e pe vremea asa zisului comunism ??? Dacă nu erau vremurile alea rămâneau la coada vacii. ..niste animale plătite de un bou care fac doar ....zgomot3851
VALTER COJMAN
25 Mar 2019

Eu vreau interzicerea, prin lege, a tuturor organizatiilor securiste (inclusiv a celor in care exista securisti sau urmasi de securisti si tortionari securisti) si care sa prevada inchisoare pe viata la munci grele(sa-si plateasca sejurul in inchisoare) pentru tradatorii de tara si tradatorii intereselor nationale, pentru atentatorii la integritatea teritoriala a Romaniei si pentru cei care fac politie politica si instiga la politie politica.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz