2019-07-22 14:53

Vâlcov îi răspunde Corinei Creţu: CE alocă României 150 de milioane de euro pentru construcţia a 3 spitale. Cifrele nu mint niciodată

 |  14:43
Vâlcov îi răspunde Corinei Creţu: CE alocă României 150 de milioane de euro pentru construcţia a 3 spitale. Cifrele nu mint niciodată

Consilierul premierului, Darius Vâlcov, arată că, deşi Comisia Europeană a alocat României 150 de milioane de euro pentru studiile, construcţia şi dotarea celor trei spitale regionale, numai studiile costă 120 de milioane de euro, studii conform cărora construirea celor trei spitale costă 1,2 miliarde de euro. Vâlcov dă de înţeles că fondurile europene sunt practic insuficiente, de aceea statul român a ales să scoată în parteneriat public-privat studiul, construcţia şi dotarea unui spital. Aceasta în contextul în care comisarul european Corina Creţu a criticat Guvernul că nu accesează fondurile oferite de UE.

„Cifrele nu mint niciodată. Hai să vedem! Comisia Europeană alocă României 150 milioane euro pentru studiile şi construcţia (inclusiv dotarea) a 3 spitale. Studiile, conform BEI, cei care le şi elaborează, costă 120 milioane euro. Conform aceloraşi studii BEI, construcţia şi dotarea celor 3 spitale costă 1,2 miliarde euro. (Probabil din cele 30 de milioane euro rămase). Între timp, statul român scoate în parteneriat public privat studiul, construcţia şi dotarea unui spital, cu 140 milioane euro. Asta, ca să înţelegem exact cum stau lucrurile!”, scrie Darius Vâlcov joi, pe pagina sa de Facebook.

Comisarul european Corina Creţu spunea săptămâna trecută că principala preocupare a autorităţilor române trebuie să fie cheltuirea banilor oferiţi de Uniunea Europeană, prin proiecte, spunând că sunt miliarde de euro care aşteaptă la Bruxelles şi abia apoi se poate vorbi de parteneriate public-private.

“Cred că principala preocupare ar fi aceea de a cheltui, în primul rând, banii care sunt gratuiţi, banii oferiţi de Uniunea Europeană prin proiecte. Eu aş merge pentru o accelerare mai rapidă a cheltuirii banilor europeni şi a vorbi despre aceste parteneriate public-private pentru care statul va plăti, cetăţenii vor plăti, după ce ne vom cheltui alocaţia pe care o avem. Avem miliarde de euro care aşteaptă la Bruxelles”, a declarat Corina Creţu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-10-25Parerea ta...

ANONIM
25 Oct 2018

VORBESTE CEL MAI MARE TIGAN TILHAR DIN GUVERN
MAFIA PSD.
25 Oct 2018

Condamnatii mafiei psd raspund doar in fata judecatorilor nu oficialilor euroleni.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray