2020-08-12 13:22

Valer Dorneanu explică de ce CCR a amânat o decizie în privinţa salarizării bugetarilor

 |  12:51
Valer Dorneanu explică de ce CCR a amânat o decizie în privinţa salarizării bugetarilor

Președintele CCR, Valer Dorneanu, a declarat joi, la Palatul Parlamentului, că principalul motiv privind amânarea unei decizii în cazul legii care modifică ordonanța privind salarizarea bugetarilor ține de faptul că aceasta trebuia analizată de judecători cu atenție pentru ''a nu cădea în capcana unor aprecieri legate de evenimentele electorale''.

"Eu vă rog să vă gândiți la data la care au fost adoptate aceste legi, chiar în preajma campaniei electorale, ori noi fiind sesizați cu întârziere dintr-un punct de vedere a trebuit să respectăm toate procedurile, toate termenele și să analizăm cu foarte mare atenție tocmai pentru a nu cădea și noi în capcana unor aprecieri legate de evenimentele electorale. Am vrut să se evite că dorința noastră este de a sprijini o parte sau alta. Elementul esențial nu a fost această judecată politică, ci realmente că legile fiind adoptate chiar în preajma sesizării noastre și noi având multe dosare și ambiția de a elimina dosare vechi am fost supraaglomerați și acesta este motivul principal", a afirmat Valer Dorneanu, întrebat cu privire la amânarea discuțiilor în cazul ordonanței care modifică salarizarea bugetarilor, transmite Agerpres.

"Ori de câte ori nu putem să ne punem de acord asupra unor dosare, ori de câte ori se ivește un element care nu a fost suficient de dezvoltat în concluzii, amânăm decât să greșim pentru a ne încadra într-un anumit termen de rezonabilitate", a completat preşedintele CCR. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-12-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz