2020-07-08 17:25

Valeriu Zgonea, despre convocarea Birourilor Permanente: Există o cerere a lui Tăriceanu formulată de o manieră imperativă

 |  10:02
Valeriu Zgonea, despre convocarea Birourilor Permanente: Există o cerere a lui Tăriceanu formulată de o manieră imperativă

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, a declarat, miercuri, că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, i-a cerut convocarea Birourilor Permanente reunite pentru joi, fiind pus în faţa unei "solicitării imperative".

"Nu există nici un refuz (de convocare a Birourilor Permanente-nr.). Există o solicitare formulată de o manieră imperativă de domnul preşedinte al Senatului, încălcând prevederile Regulamentului activităţilor comune, eu trebuia să îi răspund până azi cu privire la o hotărâre a lui pe care a luat-o singur, ca preşedinte al Senatului cu privire la convocarea unui Birou Permanent Reunit. Prevederile activităţilor comune sunt clare, preşedinţii celor două camere ale Parlamentului convocă Birourile Permanente reunite şi plenul reunit de comun acord, prevedere expresă în articolele 14 şi 15 din Regulamnetul activităţilor comune", a precizat Valeriu Zgonea, potrivit Mediafax.

Acesta a mai spus că i-a propus preşedintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu să se întâlnească luni, la ora 12:00, pentru a stabili ordinea de zi care ar fi urmat să fie prezentată la şedinţa conducerii Parlamentului, în ziua următoare, marţi, 7 iunie.

"Subsemnatul i-a răspuns astăzi în termenul rezonabil că sunt de acord cu o convocare a Birourilor permanente reunite, dar cu o ordine de zi suplimentară pentru că sunt foarte multe puncte pe care nu le-a trecut pe ordinea de zi şi am reamintit că cele două camere au aprobat în unanimitate să aibă activitate în circumscripţiile electoale (…) şi toţi membri BP de la Cameră şi de la Senat trebuie să fie prezenţi într-un termen rezonabil. Prin urmare, i-am cerut domniei sale să ne consultăm astfel încât să avem o ordine de zi, o dată şi o oră la care să ajungă toţi membrii celor două Birouri permanente şi am propus să ne întâlnim luni, la ora 12, împreună cu secretarii generali, că dânsul este şi preşedinte de partid şi este în teritoriu, după ce am avut o discuţie cu dânsul telefonică, să facem ordinea de zi pe care să o propunem marţi, la prânz, chestiune absolut rezonabilă", a explicat Valeriu Zgonea.

Preşedintele Camerei Deoutaţilor a mai spus că aşteaptă un răspuns din partea lui Călin Popescu Tăriceanu la solicitarea pe care i-a adresat-o.

"Cerere (lui Tăriceanu de convocare a conducerii Parlamentului-nr.) a venit către mine acum mai puţin de 24 de ore, cred că este un termen rezonabil să îi răspunzi preşedintelui Senatului în 24 de ore. Ce ar mai fi trebuit să fac? Nu există un refuz", a completat Valeriu Zgonea.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-06-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz