2020-02-28 11:30

Vanghelie: “Este un război Blaga – Băsescu. Udrea vrea să se răzbune”

 |  20:30

Pesediştii susţin că demisia ministrului de interne,Vasile Blaga, reprezintă un nou episod al războiului din interiorul PDL întrearipa Băsescu-Udrea şi gruparea BVB. Vanghelie susţine că Elena Udrea vrea săse răzbune, încercând să obţină cât mai multă influenţă asupra Serviciului deinformaţii al Ministerului de Interne.

„Condamnăm faptulcă războiul dintre Traian Băsescu şi foştii săi camarazi, printre care VasileBlaga, se poartă în stilul Traian Băsescu, adică atacând instituţiile statului.Nueste vina nici a Ministerului de Interne, nici a poliţiştilor sau a jandarmilorcă Traian Băsescu vrea să scape de Vasile Blaga. Este un gest deiresponsabilitate din partea amândurora şi este foarte clar că soluţia corectăar fi fost demisia lui Traian Băsescu şi, inevitabil, a celui care îlreprezintă la Palatul Victoria, Emil Boc”, a fost poziţia exprimată depreşedintele PSD, Victor Ponta. Nici fostul premier Adrian Năstase nu a ratatşansa de a critica atitudinea avută de preşedintele Traian Băsescu faţă deactivitatea ministerului de interne. “Dacă discutăm despre relaţiileinstituţionale, este vorba despre preşedintele României, nu de Traian Băsescu,şi este vorba despre Poliţia română, şi nu de poliţiştii care au demonstrat.Din acest punct de vedere, cred că este un gest incalificabil şi el aruncă oumbră absolut neplăcută asupra unei instituţii importante. Îşi creează propria poliţie,propriii miniştri prin cei care elaborează diverse programe de guvernare, princonsilierii săi pe care i-a adus acolo. Este un fel de retragere a lui dinspaţiul general al ţării, nemulţumirea îl face să se retragă în acel loc”, apunctat Adrian Năstase. Marian Vanghelie a comentat în stilul său schimbarea dela vârful Ministerului de Interne. “Ne îndreptăm spre dictatură. Tot ceea ce seîntâmplă sunt efectele războiului dintre Vasile Blaga şi Traian Băsescu. Suntprobleme din interiorul PDL. În tot ce se întâmplă, apare şi Elena Udrea, estepeste tot acolo. Are o dorinţă de a se răzbuna, dar nu ştiu dacă are şiputinţa. Inclusiv pe mine vrea să se răzbune după ce am făcut anumite afirmaţiianul trecut”, a declarat în exclusivitate pentru “Puterea” Marian Vanghelie.

Liberalii văd o“republică bananieră”

“Este clar că ce se petrece la MAI şi îninstituţiile politice şi administrative ale României arată o criză fărăprecedent, un fenomen de disoluţie a autorităţii, precum şi faptul că Românianu are premier şi nu are Guvern. Suntem în situaţia în care ne asemănăm cu orepublică bananieră, în care liderul maxim Traian Băsescu modifică legi,desfiinţează instituţii fundamntale ale sistemului de ordine publică, destituieşi demisionează funcţie de buna sau proasta sa dispoziţie”, a declarat liderulliberalilor, Crin Antonescu. El a adăugat că se aştepta ca Vasile Blaga sădemisioneze din funcţia de ministru, deoarece “este un om politic cu o anumitădemnitate şi responsabilitate”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-10Parerea ta...

VLAD.ADRIAN
10 Oct 2010

Doamna Udrea este cea care aduce plus valoare si va ajunge departe! Bravo ei!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine