2020-02-17 11:34

Vasile Blaga: OUG privind votul în Diaspora, în dezbatere publică din 15 august

 |  11:59
Vasile Blaga: OUG privind votul în Diaspora, în dezbatere publică din 15 august

Copreședintele PNL Vasile Blaga a declarat, joi, că ordonanța de urgenţă privind votul în Diaspora va intra în dezbatere publică pe 15 august.

"Astăzi (joi — n.r.) am avut o discuție cu doamna ministru Ligor privind ordonanța de urgență pe care Guvernul o pregătește pentru a facilita prezența la vot a câtor mai mulți români din Diaspora. Ordonanța de urgență va intra în dezbatere publică în 15 august. (...) și în preajma începerii sesiunii parlamentare o să o aprobe în Guvern", a precizat Vasile Blaga, potrivit Agerpres.

Copreședintele PNL a vorbit şi despre prevederile pe care le face conţine OUG.

"În primul rând, ordonanța de urgență va permite înregistrarea online pentru toți cei care doresc să voteze în Diasporă. MAE o să propună AEP o listă de secții de votare acolo unde la toate scrutinele parlamentare de până acum s-au prezentat români la urne. De asemenea, o modificare față de actuala lege, listele suplimentare, deci vor putea vota pe liste suplimentare cetățenii români oriunde în aceste secții, și nu numai la misiunile diplomatice, cum este acum prevăzut în lege", a subliniat Vasile Blaga.

"Deci, din acest punct de vedere se respectă prevederile Comisiei de la Veneția și nici nu se transmit sarcini suplimentare administrației și atunci se respectă și decizia CCR, pentru că am avut o decizie în acest sens", a completat copreşedintele PNL. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-08-04Parerea ta...

CARACATITA
04 Aug 2016

Nevastasa este Moghioros si afaceri in Austria , fasa fura cu ginerele
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine