2020-01-21 01:21

Vasile Dîncu: Este nevoie de un cod administrativ

 |  14:01
Vasile Dîncu: Este nevoie de un cod administrativ

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, duminică, în cadrul unei emisiuni la Pro TV, că este nevoie de un cod administrativ. Acesta a ţinut să precizeze că există 18 legi care reglementează administrația locală și centrală, toate ''niște bibliorafturi imense cu mii sau sute de modificări''.

"Avem nevoie de un cod administrativ (...). Noi nu avem un cod administrativ — avem 18 legi care reglementează administrația locală și centrală, toate aceste legi sunt niște bibliorafturi imense cu mii sau sute de modificări. Este imposibil să te descurci. Unele dintre aceste prevederi — ulterioare, introduse de Parlament, de Guvern — îngreunează și fac imposibil să te descurci în acest sistem. Avem nevoie de un cod administrativ, așa cum este cel civil, care să reglementeze modul în care administrația — și locală și centrală — gestionează proprietatea privată și publică a statului. În acest moment pierdem foarte mulți bani, de exemplu concesiunile. Nu poți să faci concesiuni (...) pentru că nu există un mediu clar legislativ despre concesiune și funcționarilor le este frică", a precizat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a susţinut că lucrul cel mai important este codificarea acestor acte normative într-un singur proiect de lege.

"Vom lucra la simplificarea tipului de avize, vom reduce, sper, la jumătate timpul de avize de care este nevoie în administrație. În zona asistenței sociale vom introduce venitul minim de incluziune, acesta va înlocui venitul minim garantat, ajutorul de încălzire și ajutorul pentru familie. Erau trei ajutoare foarte greu de gestionat. În domeniul evidenței persoanei — vom informatiza cu totul ceea ce înseamnă documente de stare civilă. (...) Vom scăpa de anul acesta, sper să îmi conving colegii și să studiem condițiile legislative în momentul care vom introduce în zona electronică inclusiv obținerea de servicii din administrație prin chemarea electronică, și de ștampilă. Este ceva care arată arhaismul societății noastre", a precizat Vasile Dîncu. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-13Parerea ta...

ANONIM
13 Mar 2016

VASILE DANCU= RROM CALDARAR VERSAT
CROCODILUL FLAMAND
13 Mar 2016

DANCULE...CREDEAM CA ESTI NEAM CU GOEBBELS...SI CAND COLO TU ESTI DIN NEAMUL LUI FLORIN AS-HALI-SALAM-ALECUM-DANAM....MANELISTUL DE LA VALCEA...TE-A FACUT ADOLF PONTA SEFUL PROPAGANDEI REICHULUI DIN STREHAIA.......REPUBLICA STREHAIA,,,,UNDE CRONCANE GAIA....KRKRAAAAA
PENTRU CARACATITA
13 Mar 2016

BA TANTALAILOR ; EXISTA CODUL LUI CUZA . DECIT TREBUIE APLICAT . VA LUA-TI SI INVIRTI-TI COADA DE SOBOLANI , DUPA CODURILE LUI BICA , FACUT PENTRU INFRACTORI . ACOLO SE SPINE SI CE DREPTURILE SI OBLIGATIILE SLUJBASILOR STATULUI . NU INVENTATI VOI LEGILE .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray