2019-10-15 19:24

Vasile Dîncu: Hora Unirii, un ritual mecanic

 |  11:29
Vasile Dîncu: Hora Unirii, un ritual mecanic

Fostul vicepremier Vasile Dîncu afirmă că Hora Unirii "este lipsită de substanţă şi sens, de mai bine de două decenii" şi că "a rămas doar ritual sau gest mecanic pentru cei mai mulţi dintre trăitorii în cercul politicii". Urarea lui Dâncu: La mulţi ani, Românie încă neunită!

"Începem să nu mai recunoaştem decât o înfăţişare a politicii: cea a urii şi războiului continuu. Conflictul generat de orgolii, de emoţie sau poate de lipsa proiectelor pozitive. Uneori intră în hora politicii războinice oameni normali sau inocenţi, dar trebuie să plece sau să se adapteze. Hora unirii este lipsită de substanţă şi sens, de mai bine de două decenii. A rămas doar ritual sau gest mecanic pentru cei mai mulţi dintre trăitorii în cercul politicii", a scris Dîncu, marţi, pe pagina sa de Facebook. De asemenea, el consideră că din cauza "acestui război al sfârşitului lumii noastre" nu se pot face mari proiecte proiecte precum autostrăzile şi nu sunt absorbite fondurile europene. "Solidaritatea noastră poate apărea cel mai frecvent doar din unirea în emoţie negativă şi respingerea adversarului. Ca şi cum adversarul politic ar veni de pe o alta planetă sau ar fi vreun năvălitor din zări îndepărtate pe paşnicul nostru meleag, mobilizăm o energie demnă de cauze mai nobile în acest război al sfârşitului lumii noastre. De ce nu putem face autostrăzi, de ce nu se acumulează nimic, nu absorbim fonduri europene, de ce ne pleacă medicii? Simplu, nimeni nu mai acceptă că este nevoie de echipe, de împărţirea cu ceilalţi, de efort comun sau de acceptarea unui rol, dar nu neapărat cel de conducător", a afirmat Vasile Dîncu. Totodată, el conchide că, "fascinaţi de vulgaritatea politicii", românii sunt asemănători cu "câteva milioane de insule care nu pot forma nici măcar un arhipelag". "Tot mai fascinaţi de vulgaritatea politicii, ne-am pierdut capacitatea de a admira sau de a crede în cineva, în ceva, fie om, fie idee, fie valoare. Ce o să le spunem copiilor de 24 ianuarie fără a roşi? Că suntem câteva milioane de insule care nu pot forma nici măcar un arhipelag ... La mulţi ani, Românie încă neunită", mai spune fostul vicepremier.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-01-24Parerea ta...

DANIEL IONESCU
24 Ian 2017

bai gunoiule, este o onoare pentru mine sa te bag in piz** ma-tii! "hora unirii este lipsita de substanta si sens" ? esti atat de defect la cap, incat ma'ntreb de ce mama dracului nu te duci tu pentru o verificare psihiatrica la "Marcutza"? bai kkatule, flegma scuipata pe tine constituie un act de normalitate, iar asezarea ta - bai flegmonule - intr-un loc cu zavor in care sa te freci de basescu, de macovei, de iohannis si de restul cloacei care a intors romania din drum ar fi un act de filantropie !
GRIG
24 Ian 2017

Dancu are dreptate//Romania de 27ani este in razboi continuum cu oficinele ruse/psd/vrem sau nu pad/alde sunt partide conduse dela Moscowa/sa nu uitam CA ei au ucis si distrust toata Tara la ordinul rusiei//nu trebui said uitam
LEBER UMFLAT KLAUS
24 Ian 2017

dancu l-a pupat in k pe ciolosman si pe limaxul sasiu; acum ne da lectii. grig la fel ca dancu.
ION CREANGA.
24 Ian 2017

Amici! acoperiti dați va rog soluții viabile nu mai avem nevoie de injurii De la fiecare din noi trebuie să demonstrăm alt fel suntem la fel cu ei!!!!!!!!Știm noi care!!Cei care conversam pe aceasta pagina putem oare?????? Viață lungă și pașnică!!!!!
@ION CREANGă!
24 Ian 2017

Ăsta vorbește din ”Amintiri din copilărie”, d-alde tizului matale :) Cică, ce li se vor spune copiilor despre 24 Ianuarie din partea părinților? Păi ce să le spună părinții, dacă muncesc de dimineață până seara, ca să aibă cu ce le plăti meditațiile sau facturile? Iar manualele ....multe (al dracului de alternante în alternativitate inventivă...) , la fel ca și caietele și fițele, pretențiile ”doamnei” de la grădiniță până la Universitate, care au devenit GURI DE CANAL, NESĂTULE? Iar manualele, o găselniță UDMR-sto-PSD-stă din care ies BANI! Cărțile de istorie - vai mama lor! Atunci, alternativa - mass-media (scrisă și televizată) care, ce-a făcut? Mai mult a arătat meciurile politice dintre tabere! Iar tembeliziunea națională (TVR 1 și 2) , ale căror emisiuni sau filme interesante sunt date-n crucea nopții, parcă numai pentru tăietorii de frunză la câini sau pentru pensionari, nu pe zi sau la amiază, cu filme la ore rezonabile, decât din an în Paști sau de Crăciun, fără documentare (de toate genurile), alături de desene animate!
MEDICII...
24 Ian 2017

De ce pleacă? Pentru că slujesc în aceleași spitale mizerabile, pline ochi de microbi inflitrați, bătuciți în pereți, pentru că se găsesc destui de mulți care să vrea să lase lucrurile așa, să nu se aprovizioneze cu tot ceea ce le trebuie, trimițând chiar pacientul sau ruda acestuia (dacă are) să cumpere de la farmacia spitalului rețeta particularizată, dacă nu vrea să CRAPE din lipsa medicamentelor ori a infecțiilor intra-spitalicești! Mai sunt boarfele-alea de asistente care-s lăsate în locul medicilor și care nu se uită la tine, apoi infirmierele care se vaită că ce viață grea au ele acasă, și nu-ți schimbă așternutul jegos, a celui de dinaintea ta , decât după ce tot le îndesi bani prin buzunare....de ce? Pentru că Ministerul Sănătății ȘTIE că își suplimentează corespunzător salariul de mizerie, prin șpaga dată de pacienți. Rezolvarea? Salariul pentru medici, nu mai mic decât al unui parlamentar!
DâNCU,
24 Ian 2017

DĂ VINA TOT PE NOI...MERITAT, CĂ I-AM TOT VOTAT! NEMERITAT, CĂ NE-AU ÎNȘELAT ÎNCREDEREA PROSTEASCĂ TIMP DE 27 DE ANI! Ipocrit și jegos cum e, aruncă pisica moartă la noi în poală, când ar trebui să îi răspundă toți miniștrii transporturilor, inclusiv Șova pentru Bechtel și toate autostrăzile nicicând începute, apoi pe legislativ, care le compune, ale dracului legi, cu multe portițe de scăpare! Apoi pe Justiție, pe minștrii care-au văzut, au tăcut și-au mers pe burtă! După...pe noi! Poate de ce nu ne-am trezit să le dăm în bot!
SOLIDARITATEA,
24 Ian 2017

în privința ei, el e șocat probabil cum de noi nu suntem SOLIDARI așa cum sunt ei, între ei...MAFIOȚII GULERAȚI, APRETAȚI! Atâta timp cât legea nu se aplică de la opincă la vlădică UNITAR, opinca condamnată pentru una găină furată sau pentru o ceartă c-o vecina - 8 ani cu executare, iar vlădica, pentru FURTUL A NU ȘTIU CÂTE MILIOANE (de euro) - doar până-n prag de închisoare, de multe ori doar puțin pe la Beciul Domnesc...în rest, dansul pinguinilor pentru lumea care se trezește și mai vociferează...ba pe la DNA, ba la plimbare-a acasă sau fuga direct în străinătate!
CONCLUZIE:
24 Ian 2017

LUMEA LOR, TOTAL DIFERITĂ DE A NOASTRĂ! SUNT EXTRATEREȘTRII, TOTAL PARALELI CU NOI, CU REALITATEA ÎNCONJURĂTOARE PE CARE O BELESC ȘI-O MURDĂRESC ÎN CONTINUARE, EI, TRĂIND CA-NTR-UN COCON DOMNESC! Deci, mă afiliez aceleiași urări ”de bine” pe care i-o dădu cel mai dinainte!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray