2020-01-21 02:19

Vasile Dîncu: Strategia națională de dezvoltare teritorială, pe cale să fie adoptată de Guvern

 |  11:53
Vasile Dîncu: Strategia națională de dezvoltare teritorială, pe cale să fie adoptată de Guvern

Vicepremierul Vasile Dîncu a declarat, luni, că Guvernul ar putea adopta, în această săptămână, Strategia națională de dezvoltare teritorială, proiect ce va constitui un cadru foarte important pentru dezvoltarea orașelor în viitor.

"Săptămâna aceasta, sper, Guvernul va adopta Strategia națională de dezvoltare teritorială. Cred că această strategie este un adevărat proiect de țară și această strategie va direcționa, va constitui un cadru foarte important pentru dezvoltarea orașelor în viitor, un cadru strategic important, un cadru care ajută la prioritizarea investițiilor, un ghid pentru dezvoltarea României în următorii 25 de ani", a afirmat Vasile Dîncu, potrivit Agerpres.

Acesta a mai precizat că la nivelul ministerului pe care îl conduce sunt derulate activități care să sprijine implementarea dezvoltării durabile în orașele din România.

Vicepremierul este de părere că "orașele cresc", dar "nu se dezvoltă".

"Să fim foarte sinceri, încă suntem în faza în care orașele cresc, orașele nu se dezvoltă. Dar cresc continuu și acesta este un mare pericol pentru calitatea vieții oamenilor. Încă (...) avem o lipsă de creativitate în dezvoltarea orașelor. Cred că există și o angoasă pe care o simțim cei care locuim în orașe, o angoasă legată de următorul lucru. Viitorul poate fi tot mai greu de prevăzut în această perioadă", a subliniat Vasile Dîncu.

Ministrul a mai spus că „avem o serie de slăbiciuni ale politicilor urbane din România, în primul rând nu avem specialiști”.

„Cele mai multe orașe din România nu au specialiști în dezvoltare, nu au servicii de planificare. După 1989 ne-am închipuit că totul se poate dezvolta natural, că vom avea o creștere naturală. Or, lipsa planificării este cel mai important lucru. Marile orașe nu au oameni, încearcă acum reședințele de județ să-și caute urbaniști", a completat vicepremierul Vasile Dîncu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-10-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray