2019-12-13 14:38

Vasile Dîncu: Trebuie să avem o dezbatere publică pentru a convinge societatea că este nevoie de investiții în penitenciare

 |  08:29
Vasile Dîncu: Trebuie să avem o dezbatere publică pentru a convinge societatea că este nevoie de investiții în penitenciare

Vicepremierul Vasile Dâncu a declarat miercuri seara, în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, că situația tensionată din penitenciarele din România poate fi rezolvată prin negocieri și dialog. Ministrul a susţinut că este nevoie și de o dezbatere publică pentru a convinge societatea că este nevoie de investiții în acest sistem.

''Nu este ușor pentru Administrația Penitenciarelor să gestioneze o situație de criză. Administrația Penitenciarelor, cu ajutorul Ministerului de Interne, probabil și cu ajutorul unor negocieri (...) vor reuși să rezolve această situație. Vor dura câțiva ani pentru asta, trebuie început de undeva și merită acest lucru. Nu împărtășesc ideea că cei care sunt în penitenciar trebuie să fie chinuiți. Mai degrabă trebuie să ne gândim că acești oameni au nevoie de solidaritatea noastră, au nevoie de aducerea lor înapoi, la valorile noastre comune'', a afirmat Vasile Dîncu.

Vicepremierul a susţinut că este nevoie și de o dezbatere publică pentru a convinge societatea că este nevoie de investiţii în penitenciare.

''Este nevoie să convingem societatea, pentru că în acest moment societatea noastră nu este convinsă că trebuie să facem investiții. Sunt mulți oameni care spun, și am văzut reacțiile pe care le au pe site-urile noastre în zona justiției, că trebuie să dăm bani la școli, să dăm bani la spitale și nu să dăm bani la pușcării. Trebuie să înțelegem că scopul este reinserția socială pentru această zonă a penitenciarelor. Cu adevărat există mari probleme în penitenciare, dar nu o să putem să le rezolvăm peste noapte'', a precizat Vasile Dîncu.

Acesta a mai spus că se lucrează la un raport referitor la respectarea drepturile omului în închisori.

''Se vor face rapoarte în acest sens. O să vedem la următoarea ședință de guvern, sigur vom avea o informare și vom discuta și despre aceste lucruri. Înțelegem că oamenii trag un semnal de alarmă când se revoltă în pușcării, dar, pe de altă parte (...) au fost asigurați de ministrul Justiției că se cunoaște problema, că a studiat această problemă cu atenție și se lucrează la ea. Cred că ar trebuie să fie relevant și pentru ei pentru că altfel își complică foarte mult situația. Noi ne obligăm ca guvern să lucrăm la acest proiect, dar este o problemă sistemică. Nu este foarte simplu în acest moment, vom aloca resurse pentru ce se poate face și vom declanșa un proces care cu siguranță este pe termen lung'', a explicat Vasile Dîncu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-07-14Parerea ta...

CARE PĂRERE?
14 Iul 2016

CĂ ORICUM FACEȚI CE VREA LULA VOASTRĂ DE 27 DE ANI făcând pipi pe societatea românească...iar mimați democrația? CÂTĂ IPOCRIZIE!
WERNNER
14 Iul 2016

pusi la munca toti detinutii.este loc ;pentru autostrazi,impaduriri,agricultura.asa vor avea mancare mai buna si conditii mai bune,in urma platii serviciilor prestate enumerate mai sus.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray