2020-02-19 18:39

Vasile Blaga, în cărţi pentru scaunele ocupate de Emil Boc

 |  19:59

Gestuldemisiei de onoare din Guvernul Boc îi ridică cu mult cotalui VasileBlaga în PDL. Cu popularitatea pe care şi-a câştigat-o în ultimele zile, el arputea uşor să intre în cărţi pentru funcţia de înlocuitor al lui Boc nu numaila preşedinţia partidului, ci şi la şefia Guvernului. Singura piedică care i-armai sta în faţă ar fi Traian Băsescu.

Deşi l-apupat pe obraz şi l-a îmbrăţişat luni seară, deşi l-a lăudat pentru activitateasa de ministru, preşedintelui Traian Băsescu i-ar veni foarte greu să accepteun premier cu personalitate ca Vasile Blaga, pe care nu l-ar putea controlatotal. Demisia lui Blaga a stârnit valuri în interiorul PDL, iar rapiditatea cucare a fost înlocuit este cel puţin suspectă. La fel de suspectă este şităcerea în care au intrat lideri de seamă ai partidului, cei care, cu câtevaore mai înainte, susţineau din toţi rărunchii că Blaga trebuie să renunţe lademisie pentru că este de neînlocuit. Cel mai vocal susţinător al fostuluiministru de Interne a fost Ioan Oltean, vicepreşedintele PDL. Ieri-dimineaţă elspunea că lui Vasile Blaga nu i se poate reproşa nimic, nici măcar mitingulpoliţiştilor, şi că demisia lui de la minister ar avea un impact negativ asupraPDL, a Guvernului şi chiar asupra premierului Boc. El a adăugat apoi că esteposibil ca un nou ministru să nu poată intra rapid în atribuţiile şi încunoaşterea întregului sistem declanşat de Ministerul de Interne pe procedurileeuropene şi acest lucru ar putea duce la amânarea datei la care România trebuiesă intre în Spaţiul Schengen. Cam în acelaşi registru s-au exprimat şi alţimembri ai conducerii PDL, Theodor Stolojan şi Raluca Turcan. Toţi aceştia însăau amuţit după şedinţa Biroului Permanent Naţional al PDL când s-au lămurit cătreaba e serioasă şi Blaga chiar şi-a dat demisia. Nimeni nu l-a mai invocat peBlaga după această şedinţă.

Triada BVBse repliază la partid

TraianBăsescu a reuşit să anihileze pentru moment triada BVB (Blaga, Videanu,Berceanu), după ce i-a dat “sărutul morţii” pe ambii obraji lui Vasile Blaga. Înconfiguraţia sa de acum, Guvernul nu mai are decât soldăţei executanţi dinpartid. Fac excepţie premierul, care încă mai este preşedinte PDL, Anca Boagiu,care are funcţia de vicepreşedinte al partidului, şi Elena Udrea – secretarexecutiv. Piese grele precum Valeriu Stoica, Gheorghe Flutur, Theodor Stolojan, Sorin Frunzăverde, CristianBoureanu au preferat să se ţină departe de Executiv preferând să se ocupe dealte lucruri. Poate şi pentru că acest Guvern trăieşte permanent cu sabiadeasupra capului şi poate să cadă oricând. Ultimii intraţi pe lista greilorcare s-au îndepărtat de Guvern sunt Radu Berceanu, Adriean Videanu şi VasileBlaga, ei preferând să plece prin demisie. Triada BVB încearcă să se repliezeacum la partid, că tot ducea lipsă PDL-ul de activitate proprie. Cel mai activla partid este Videanu, care a rămas total pe dinafară, el nefiind nici măcarparlamentar. Berceanu şi Blaga sunt senatori şi vor intra în cursa pentru şefiagrupului PDL de la Senat rămasă vacantă după plecarea lui Traian Igaş laMinisterul de Interne. Cei doi vor fi probabil tentaţi şi de funcţia lui MirceaGeoană, de preşedinte al Senatului, dacă cei din Coaliţie vor reuşi să-lîndepărteze pe pesedist. Senatorii PDL şi-au anunţat deja intenţia de a reluaprocedurile de revocare a lui Geoană dacă PSD nu renunţă la suspendareapreşedintelui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-21Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine