2019-09-22 21:30

Veşti bune pentru români. 10 mai, „Ziua Independenţei naţionale”, ar putea redeveni zi de SĂRBĂTOARE NAŢIONALĂ

 |  16:43
Veşti bune pentru români. 10 mai, „Ziua Independenţei naţionale”, ar putea redeveni zi de SĂRBĂTOARE NAŢIONALĂ

Senatul a adoptat tacit, în şedinţa plenului de luni, propunerea legislativă privind declararea datei de 10 Mai drept „Ziua Independenţei naţionale”, termenul de dezbatere şi vot al proiectului împlinindu-se pe 20 decembrie 2017.

Iniţiatorul legii, senatorul ALDE Ion Hadârcă argumentează, în expunerea de motive, că pe 10 mai 1866 principele Carol, care părăsise Castelul Sigmaringen, a ajuns în Bucureşti şi la 10 mai 1877 Camerele reunite ale Parlamentului României au votat Declaraţia de Independenţă a României.

„Prin adoptarea proiectului de lege propunem ca, la la 140 de ani de la Declararea de către Parlamentul României a independenţei naţionale a României, actualul Parlament să declare ziua de 10 mai drept <>”, se arată în actul normativ.

Comisia senatorială pentru administraţie a acordat raport de respingere proiectului de lege şi a atras atenţia că există posibilitatea să se creeze un paralelism legislativ, având în vedere că este în vigoare Legea 103/2015 pentru declararea zilei de 10 Mai ca zi de sărbătoare naţională.

Nota de adoptare tacită a fost citită luni în plen de preşedintele de şedinţă, senatorul Claudiu Manda.

În cazul acestui proiect, Camera Deputaţilor este for decizional.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-06Parerea ta...

VFD
06 Feb 2018

sper ca va fii la fel zi libera ca la "paste","craciun" sau "anul nou"!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray