2020-08-09 11:45

Vestul nu poate învinge al-Qaida

 |  18:00
Vestul nu poate învinge al-Qaida

Un "nou realism", în cercurile de combatere aterorismului din Marea Britanie şi SUA. Şeful StatuluiMajor al armatei britanice şi fost comandant NATO înAfganistan, a apreciat într-un interviu că al-Qaida nu va fi niciodatăînvinsă, dar că o victorie definitivă nu este necesară atât timp cât ţărilecare luptă împotriva ei sunt capabile să îi contracareze membrii. "În războiulconvenţional, înfrângerea şi victoria sunt clare şi sunt reprezentate deintrarea unor trupe în capitala altei naţiuni.Înainte de toate, trebuie să vă întrebaţi: trebuie să îi învingem, însensul unei victorii clare? Eu cred că nu este necesar şi că acest lucru nu seva întâmpla niciodată", a declarat generalul David Richards. În opinia sa,islamismul extremist nu a putut fi eradicat ca idee,iar ovictorie clară şi fără echivoc asupra militanţilor este imposibil de obţinut,chestiune recunoscută de toate forţele combatante occidentale. Richards a ajunsla concluzia că adevăratele arme în războiul împotriva reţelei al-Qaida a luiOsama bin-Laden sunt măsurile de prevenire, precum şi "educaţia şidemocraţia".

De asemenea, generalula recunoscut că afganiiau început să se saturede incapacitatea NATOde a-şi respecta promisiunile faţă de Afganistan.

Acestedeclaraţii au venit cu ocazia Remembrance Sunday, când Marea Britaniecomemorează sfârşitul celor două războaie mondiale. Această ceremonie includeşi comemorarea militarilor ucişi în Afganistan din 2001, de la invadareaacestei ţări de către o forţă militară internaţională pentru înlăturarearegimului taliban şi combaterea militanţilor islamişti care se refugiaserăaici. Aproximativ 10.000 de militari britanici se află în prezent înAfganistan. Marea Britanie a pierdut 343 de militari în zonă.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz