2020-08-05 14:23

Vestul stârneşte războiul civil în Siria

 |  18:06
Vestul stârneşte războiul civil în Siria

Un important ziar de stat chinez acuză ţările din Occident că stârnesc războiul civil în Siria, unde poliţia şi miliţiile au blocat un întreg district al capitalei Damasc pentru a preveni o nouă demonstraţie masivă împotriva preşedintelui Bashar al-Assad, informează Reuters.

„Cotidianul Poporului”, aparţinând Partidului Comunist din China, a publicat un editorial antioccident. China şi Rusia au înfuriat statele arabe şi Occidentul în această lună prin blocarea unui proiect de rezoluţie a Consiliului de Securitate al ONU care cerea demisia lui Assad. În cazul în care ar fi trecut rezoluţia, s-ar fi ajuns la mai multă violenţă, susţine editorialistul Qu King, considerat a fi un expert în probleme internaţionale. „Dacă ţările din Occident continuă să susţină pe deplin opoziţia faţă de Siria, atunci, în cele din urmă, va izbucni un război civil la scară mare şi nu va mai fi posibilă evitarea unei intervenţii armate străine”, se arată în comentariu.

China şi-a trimis oficiali în Siria pentru a trata cu regimul, dar şi cu opoziţia pentru încheierea violenţelor. Adjunctul ministrului chinez de externe, Zhai Jun, s-a întâlnit, sâmbătă, cu Assad, la Damasc, şi şi-a exprimat sprijinul faţă de planul acestuia de a organiza un referendum şi alegeri parlamentare în decurs de patru luni - iniţiative considerate a fi o farsă de către Occident.

Duminică, forţele lui Assad au continuat să bombardeze oraşul Homs, centrul protestelor din ultimele 11 luni şi care se confruntă cu o criză umanitară tot mai gravă. Principalul consilier militar al preşedintelui american spune că este prematură ajutorarea înarmării opoziţiei siriene, confirmând spusele unui comandant rebel cum că revolta este o „revoluţie orfană” fără sprijinul internaţional primit de revoltele din „Primăvara Arabă”. Şeful Statului Major al SUA a avertizat că Siria este „o arenă pentru diferitele interese ale unor jucători externi”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz