2019-11-19 02:39

Vicepreşedintele Senatului explică procedura de numire a unui consilier la Curtea de Conturi

 |  10:23
Vicepreşedintele Senatului explică procedura de numire a unui consilier la Curtea de Conturi

Vicepreședintele Senatului, Ioan Chelaru a declarat, miercuri, că procedura de numire a unui consilier la Curtea de Conturi și vicepreședinte al Autorității de audit ar putea fi finalizată "într-o lună".

Ioan Chelaru a explicat, la finalul ședinței Biroului permanent al Senatului, că procedura de numire este una "mai complicată".

"E mai complicată procedura pentru că există o hotărâre a CCR care a apreciat că procedura de numire a unuia dintre consilieri nu s-a integrat normelor constituționale și a fost declarată neconstituțională procedura respectivă și, automat, invalidată persoana care fusese deja numită. În aceste condiții, Comisiile juridice reunite și Comisiile de buget-finanțe din zona ce ține de Curtea de Conturi urmează a se întruni și a lua act și cunoștință de decizia CCR și de vacantarea postului, pentru că este o procedură în două etape. După ce se pronunță și se aprobă vacantarea postului în plenul comun reunit, după aceea, la cererea Curții de Conturi, pe postul nou se va declanșa procedura de numire, care înseamnă propuneri din partea grupurilor parlamentare, discuții în comisiile de specialitate și vot în ședință comună a Parlamentului. Se poate rezolva, cred, într-o lună, dar depinde și de dinamica pe care o găsim la comisii", a precizat Ioan Chelaru, potrivit Agerpres.

Comisiile juridice și de buget ale Senatului și Camerei Deputaților vor formula un proiect de hotărâre prin care Parlamentul va lua act de încetarea mandatului lui Anton Ioan, consilier la Curtea de Conturi și vicepreședinte al Autorității de audit.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray