2020-04-07 11:02

Viceprimarul Capitalei, sesizare la CSM față de ministrul Economiei, Virgil Popescu

 |  14:05
Viceprimarul Capitalei, sesizare la CSM față de ministrul Economiei, Virgil Popescu

Viceprimarul Aurelian Bădulescu a declarat, joi, în timpul ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB), că a depus o sesizare la CSM cu privire la declarațiile ministrului Economiei, Virgil Popescu, care a precizat, înainte de declararea falimentului RADET, că această sentință este posibilă din partea instanței.

„Am sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu încălcarea articolului 395 și 396 din Codul de procedură civilă și am cerut tragerea la răspundere a ministrul Economiei, pentru următoarele motive: după încheierea dezbaterilor, completul de judecată deliberează în secret asupra hotărârii ce urmează să se pronunțe. Atitudinea și modul în care a declarat ministrul o sentință pe care o cunoștea va trebui să fie cercetată. (...) Așa scrie în codul de procedură civilă. Clar și pentru toată lumea: „În secret””, a declarat, joi, Aurelian Bădulescu, conform Mediafax.

Reacția lui Bădulescu, precum și sesizarea la CSM, vin după ce ministrul Economiei a declarat, cu câteva zile înainte de pronunarea instanței, că „s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET”.

„Mâine vom avea o întâlnire pe această temă şi eu vrea ca Primăria să fie foarte conştientă că s-ar putea ca luni să fie declarat falimentul RADET. Elcen este pregătită să livreze energie termică, însă trebuie ca Primăria să fie pregătită, să găsim soluţia cine să cumpere acel agent termic”, a declarat Virgil Popescu, săptămâna trecută.

Magistrații Curții de Apel București au decis luni, definitiv, falimentul RADET, fiind menținută, astfel, decizia din primă instanță a Tribunalului București.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE


PUBLICITATE


Conferinta-BusinessSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine