2020-07-15 14:27

Victor Ponta: Am fost şantajat de patronul media Adrian Sârbu. Mi-a cerut să fie scutit de plata taxelor şi impozitelor

 |  10:25
Victor Ponta: Am fost şantajat de patronul media Adrian Sârbu. Mi-a cerut să fie scutit de plata taxelor şi impozitelor

Premierul Victor Ponta a declarat, marți, că a fost "șantajat" de patronul de media, Adrian Sârbu, care i-ar fi spus că "îl face președinte" cu condiția ca el să fie scutit de plata taxelor şi impozitelor.

Fiind întrebat de jurnalişti, prim-ministrul a afirmat că este vorba despre Adrian Sârbu.

"Ca prim ministru, am spus foarte clar cum am fost șantajat de un patron de media care mi-a spus că el i-a făcut pe toți președinți până acum și dacă vreau să mă facă și pe mine președinte, dar să nu-l pun să plătească taxe și impozite. Când i-am spus că nu mă interesează oferta sa și că aș vrea să plătească taxe și impozite, zi de zi sunt obiectul principal de atac al trustului de presă. Rămâne un singur lucru: tot va plăti taxe și impozite. Dacă nu, sigur, va suferi rigorile legii, indiferent de efectele pe care atacurile, cele mai multe necinstite, la adresa celui care îi cere să-și plătească taxe și impozite, au loc", a precizat premierul Victor Ponta, în cadrul unei conferințe privind libertatea presei, influența politicului asupra mass-media și corupția.

Fiind întrebat dacă a sesizat justiţia în urma acestui „şantaj”, Victor Ponta a spus: "Când domnul Sârbu mi-a spus că toți au ieșit președinți în România numai cu sprijinul lui, mie nu mi se pare un lucru penal, mi se pare un lucru de ruptură de realitate".

Prmeierul a ţinut să precizeze că nici politicienii nu trebuie să facă presiuni asupra mass-media, nici patronii de media nu trebuie să facă presiuni.

Victor Ponta a mai spus, referitor la plata taxelor şi impozitelor, că mass-media trebuie să fie un exemplu.

"Cum poți să critici un guvern că nu folosește bine taxele și impozitele, dacă tu nu le plătești? Sigur că trebuie discutat în ce măsură statul sprijină o dezvoltare a mass-mediei, indiferent de resursele financiare, dar cred că nimeni dintre jurnaliștii corecți, nimeni dintre investitorii corecți nu a cerut vreodată să nu plătească taxe și impozite ca mod de dezvoltare a relației dintre mass-media și politic", a afirmat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a declarat, în luna iulie a acestui an, că nici Adrian Duicu, nici Petre Tobă nu au fost la el în birou, în schimb a fost Adrian Sârbu care i-a spus că are un control de la ANAF și i-a cerut să îl oprească.

"Nu au fost la mine în birou, nu nimeni, aș minți să spun, nu a fost domnul Duicu cu domnul Tobă, singurul om care a fost la mine în birou și de care îmi amintesc a fost domnul Adrian Sârbu care mi-a zis că are niște controale de la ANAF și dacă pot să le opresc și i-am zis că nu pot. Și de atunci am tot citit ce rău sunt eu. Nu opresc la nimeni controale la ANAF, eu cred că toată lumea trebuie să își plătească taxele", a afirmat premierul Victor Ponta, în cadrul ueni emisiuni la B1 TV.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz