2020-01-26 01:04

Victor Ponta, despre acţiunile Rusiei: Un pericol doar din punct de vedere energetic, nu şi pentru populaţie

 |  08:55
Victor Ponta, despre acţiunile Rusiei: Un pericol doar din punct de vedere energetic, nu şi pentru populaţie

Premierul Victor Ponta a declarat joi seara, referitor la acţiunile Rusiei în estul Ucrainei, că pentru populaţia României nu există niciun pericol. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că singurul domeniu în care Republica Moldova și ţara noastră ar putea avea de suferit este cel energetic.

„Categoric, regiunea a fost destabilizată de acțiunile Federației Ruse, fie că a fost vorba despre anexarea ilegală a Crimeei, fie că a fost vorba despre sprijinul acordat separatiștilor. Cel mai important lucru e Moldova, pentru că presiunile Federației Ruse cu siguranță influențează drumul proeuropean al Moldovei. Integrarea europeană a Moldovei trebuie să fie principalul obiectiv al României. S-au schimbat granițe, e vorba de victime omenești. În mod direct, pentru teritoriul României, pentru populaţie, eu sunt convins că nu există un pericol direct”, a declarat premierul Victor Ponta, în cadrul unei emisiuni la Digi24.

„Vorbim de gaz, nu avem suficient, există o cantitate pe care o importăm din Rusia”, a completat prim-ministrul, vorbind despre consecințele acțiunilor întreprinse de Rusia.

Victor Ponta a insistat pe importanța politicii UE și SUA în contracararea eventualelor acţiuni ale Rusiei.   

„Dacă UE şi SUA nu au o politică coordonată, politica Rusiei divide et impera va da roade. Avem două obiective: scutul antirachetă şi dezvoltarea capacităţii militare de la Kogalniceanu. Polonia a fost mai activă, (în NATO n.r.) a fost considerată mai importantă. Ţările baltice nu au capacitatea de a rezista în caz de conflict”, a adăugat premierul Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-08-01Parerea ta...

DUMNEZEU (COSTICĂ)
01 Aug 2014

KRETYNUM DIXIT!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine