2020-06-02 15:47

Victor Ponta îl propune pe ambasadorul României pe lângă UE, Mihnea Motoc, ca ministru al Afacerilor Externe

 |  12:39
Victor Ponta îl propune pe ambasadorul României pe lângă UE, Mihnea Motoc, ca ministru al Afacerilor Externe

Premierul Victor Ponta a declarat marţi, că ambasadorul României pe lângă Uniunea Europeană (UE), Mihnea Motoc, va fi propus ca ministru al Afacerilor Externe. Prim-ministrul a mai afirmat că propunerea va fi înaintată marţi preşedintelui Traian Băsescu.

Citeşte şi: 

"M-am sfătuit şi cu domnul Meleşcanu şi îl voi propune pe domnul ambasador Mihnea Motoc, care să fie noul ministru de Externe. Cred că e un mesaj foarte bun apropos şi de importanţa pe care o dăm relaţiilor noastre pe plan european", a precizat premierul Victor Ponta.

Din aprilie 2008, Mihnea Motoc este ambasador extraordinar şi plenipotenţiar, Reprezentant Permanent al României pe lângă Uniunea Europeană, după ce anterior, timp de cinci ani, a îndeplinit aceste atribuţii pe lângă ONU.

Victor Ponta a mai spus că, tot marţi, va propune şi un nou ministru la Cultură, el îndeplinind în acest moment atribuţiile de ministru interimar.

Ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, a declarat, marţi, că îşi cere scuze românilor din diaspora care au stat la coadă ore în şir pentru a vota în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale. Meleşcanu a mai anunţat că demisionează din funcţia de ministru.

“Nu toţi românii din străinătate şi-au exercitat dreptul de vot şi acest lucru trebuie asumat. Eu, ca un om de onoare, îmi asum responsabilitatea şi îmi voi depune mandatul”, a precizat Teodor Meleşcanu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-11-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine