2020-02-26 22:34

Victor Ponta: În prezent, nu există o Opoziție în România

 |  13:46
Victor Ponta: În prezent, nu există o Opoziție în România

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat Agerpres, că moțiunea de cenzură ar putea fi un lucru într-adevăr folositor dacă se vor dezbate teme importante. Ponta a ţinut să precizeze că, în prezent, nu există o Opoziție în România, adică o alternativă la Guvernul actual.

''O moțiune de cenzură este întotdeauna un lucru serios sau ar trebui să fie, este instrumentul principal al Opoziției, se depune o dată într-o sesiune parlamentară și cu siguranță că și în această sesiune, chiar dacă s-a anunțat în februarie, după aceea în martie, în aprilie, în mai, până la sfârșitul lui iunie o vor depune. Bazându-mă pe ceea ce s-a întâmplat și se întâmplă practic în fiecare săptămână și la voturile și din Camera Deputaților și din Senat, majoritatea care susține actualul Guvern este o majoritate stabilă, așa încât cred că moțiunea de cenzură ar putea fi un lucru într-adevăr folositor dacă se vor dezbate niște teme importante'', a precizat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus că, în cazul în care Opoziția va apela doar la insulte și acuzații, în locul unei dezbateri pe lucruri concrete va refuza să răspundă la acestea.

''Dacă va fi doar un șir așa de insulte și de acuzații, eu unul n-o să răspund la ele, pentru că am trăit zece ani, toți, nu doar eu, am trăit cei zece ani, 2004 — 2014, într-un scandal și o ceartă nesfârșită. După noiembrie, după decembrie, după instalarea la Cotroceni a președintelui Iohannis, din punctul meu de vedere am intrat într-o normalitate, în sensul în care nu suntem întotdeauna de acord cu tot, dar putem să discutăm, să găsim lucruri comune, putem să nu ne dăm în cap sau să ne criticăm doar pentru că suntem din alt partid. Nu știu cum se va desfășura. Eu vă spun cum înțeleg eu: vor fi lucruri concrete, Opoziția va spune 'uite, noi facem altfel decât face Guvernul Ponta', sigur că o să răspund. La ceartă și scandal nu o să răspund'', a afirmat Victor Ponta.

Premierul a mai spus că, în prezent, nu există Opoziție în sensul de alternativă la actualul Guvern.

''Realitatea este următoarea: în acest moment, și o spun cu toată răspunderea și nu știu dacă se supără sau nu colegii mei, nu există Opoziție. Prin Opoziție eu înțeleg o alternativă. Există Opoziție în sensul că cineva ne ceartă tot timpul, dar nu există o alternativă. Există, e bun sau e rău, Guvernul Ponta, în partea cealaltă nu există nimic. Deci, care sunt lucrurile pentru care alternativa militează? Ce vreți voi să faceți cu Constituția? Nu mai vreți să o modificăm! Ce vreți să faceți cu TVA-ul? Nu mai vrem să-l reducem dacă l-ați redus voi, dacă nu-l reduceați voiam noi! Adică, asta e, de fapt, situația politică actuală și de asta la moțiune îmi e teamă că n-o să vorbim, pentru că nu există o alternativă la Guvernul actual, mi-e teamă că o să fie așa, un șir lung de scandaluri tipice anilor trecuți, la care eu nu o să răspund'', a susţinut premierul Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-04Parerea ta...

IOAN JANTO
04 Mai 2015

Stimate tovarese Ponta, Daca 10.000.000 milioare de romini ( si sint modest ) nu se numesc opozitie ..... Cu stima
ANONIM
04 Mai 2015

ALOO PINOKIO/////În România se micșorează bucățică cu bucățică una din cele mai frumoase zone împădurite din Europa, cea a Carpaților. Unele defrișări sunt ilegale. Lemnul ajunge, sub formă de parchet sau peleți (bețișoare din rumeguș, folosite la încălzit – n.r.), și în Germania. ”În România se fură 4,5 milioane de metri cub de lemn pe an. O dată și jumătate cât Piramida lui Keops” RASPOPITUL ILIE SARBU cata SPAGA PRIMESTE pt acest dezastru mondial?????????????
CACARAU
05 Mai 2015

PINOKIO daca ar avea DISCERNAMANTUL necesar ar soune ca in Ro , din 1990 nu exista CLASA POLITICA formata din oameni de ELITA ci exista doar GRUPARI INFRACTIONALE de crima organizata transfrontaliera denumite partide politice.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine