2020-07-02 19:14

Victor Ponta: Mă voi consulta cu preşedintele Klaus Iohannis asupra numirii unui nou ministru la Finanţe

 |  11:25
Victor Ponta: Mă voi consulta cu preşedintele Klaus Iohannis asupra numirii unui nou ministru la Finanţe

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că îl aşteaptă pe preşedintele Klaus Iohannis, aflat la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, pentru a se consulta cu acesta referitor la numirea unui nou ministru de Finanţe.

Citeşte şi: 

"Voi anunţa ministrul după ce vorbesc cu preşedintele, când se va întoarce de la Bruxelles", a precizat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a anunţat, joi, că a aprobat demisia lui Darius Vâlcov din postul de ministru al Finanţelor, având în vedere cererea DNA de arestare a acestuia.

Cererea DNA pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov a ajuns, vineri, la secretariatul Senatului. Solicitarea urmează procedura normală, şi anume transmiterea la Biroul Permanent, care se va reuni, luni, şi care o va transmite Comisiei juridice pentru aviz.

După ce solicitarea DNA va ajunge la comisie, senatorul Darius Vâlcov îşi poate vedea dosarul de la DNA şi îşi poate prezenta cauza în faţa colegilor jurişti.

Conform Regulamentului Senatului, în cazul reţinerii şi arestării preventive pentru un senator, comisia juridică are un termen de maxim trei zile pentru a elabora raportul, şi a-l transmite plenului, pentru vot final. Procedura parlamentară impune ca votul în plenul Senatului să fie dat în maxim cinci zile de la finalizarea raportului comisiei juridice.

DNA a cerut aviz de la Senat pentru reţinerea şi arestarea preventivă a lui Darius Vâlcov, în dosarul în care este acuzat de trafic de influenţă. Acesta este acuzat că ar fi intervenit, când era primar al Slatinei, în atribuirea unor contracte către un om de afaceri, care i-ar fi promis 20% din sumele încasate.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz