2020-02-21 15:18

Victor Ponta: Îmi dau demisia de la Guvern dacă următorul premier va fi desemnat de Klaus Iohannis tot din coaliţie

 |  07:00
Victor Ponta: Îmi dau demisia de la Guvern dacă următorul premier va fi desemnat de Klaus Iohannis tot din coaliţie

Premierul Victor Ponta a vorbit, în cadrul unei emisiuni la B1 TV despre condiţiile în care şi-ar da demisia de la conducerea Guvernului. Ponta a ţinut să precizeze că ar fi dispus să renunţe la această funcţie dacă următorul premier ar fi tot din coaliţie şi dacă ar exista în prealabil un acord în acest sens, semnat cu preşedintele Klaus Iohannis.

Fiind întrebat despre faptul că a renunţat la funcţia din partid, nu şi la cea de premier, Victor Ponta a spus: "La partid am plecat eu şi au venit la conducere nişte oameni din PSD care au fost alături de noi. La Guvern, eu nu îmi dau demisia ca să vină cineva din PDL, domnul Predoiu. (...). Am fost consecvent cu ceea ce aşteptau colegii mei de la mine. Dincoace, avem o coaliţie, am discutat cu cei patru lideri ai coaliţiei, am spus foarte clar: aceasta este coaliţia care are un mandat de la Parlament şi cât timp această coaliţie funcţionează îmi fac treaba de prim-ministru".

Premierul Victor Ponta a ţinut să sublinieze că nu îşi dă demisia din funcţie fiindcă îi cere acest lucru copreşedintele PNL Alina Gorghiu.

Chestionat în continuare dacă şi-ar da demisia în vreo condiţie, Victor Ponta a spus că o înţelegere în acest sens se poate face numai cu preşedintele Klaus Iohannis.

"Sigur că da, dacă sunt convins şi există o înţelegere politică că această coaliţie de guvernare îşi duce mandatul la bun sfârşit. (...) Numai cu preşedintele ţării se poate face (această înţelegere - n.r.), dar din decembrie am spus lucrul acesta", a susţinut premierul.

"E din decembrie oferta, nu vă gândiţi ca la o ştire nouă, din decembrie am spus acest lucru", a completat Victor Ponta.

Totuşi, prim-ministrul a ţinut să precizeze că vrea să-şi ducă la bun sfârşit mandatul de la conducerea Guvernului.

"Vreau să-mi duc la bun sfârşit mandatul de prim-ministru şi să fie o guvernare de cinci ani de succes. Din acest moment, 99% din energia mea mi-o consum pentru guvernul pe care-l conduc, un guvern performant", a afirmat premierul Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-07-16Parerea ta...

ANONIM
16 Iul 2015

Dar de ce nu esti dispus sa-ti rezolvi situatia judiciara dl PINOKIO ca tot zici ca esti PROCURATOR de de toate la baza, asta ca sa nu mai faci Ro de rasul lumii cu functia ta de premier INCULPA. Sunt multi romani care stiu ca TU trebuia sa stai la bulau de cind ai fost adus in tara (inceputul anilor 1990) de afara unde ai stat fugar si urmarit dar ai avut noroc cu MISCHIE amantu.......
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine