2020-08-12 01:53

Victor Ponta: Niciodată nu s-a pus problema unui statut de autonomie a Ţinutului Secuiesc

 |  12:02
Victor Ponta: Niciodată nu s-a pus problema unui statut de autonomie a Ţinutului Secuiesc

Premierul Victor Ponta a declarat vineri, că niciodată nu s-a pus problema negocierii unui statut de autonomie a Ținutului Secuiesc cu UDMR. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că afirmaţiile celor din Uniune cu privire la proiectul de lege privind autonomia ţin de campania electorală.

"Ce Ținut Secuiesc aveți la Reghin? Eu n-am auzit așa ceva. Ideea e următoarea: România e țara tuturor celor care locuiesc aici, români, maghiari, germani, ce sunt ei, în al doilea rând, eu cred în conviețuire, nu cred în conflict, și în al treilea rând, când e vorba de sport, chiar nu cred în politică și în conflicte politice (...) Sunt și ei (UDMR n.r.) în campanie electorală. Niciodată, nici nu s-a pus problema, ei nu ne-au cerut așa ceva și nu ne-au cerut nouă. E un proiect al lor politic. Nu a fost niciodată o asemenea discuție și am întotdeauna un negociator cu UDMR, pe domnul ministru al Apărării, din Harghita, domnul Dușa. Sunt convins că lucrurile vor rămâne în logica lor normală", a afirmat premierul Victor Ponta.

În ceea ce priveşte afirmaţiile premierului ungar, Viktor Orban, referitoare la sprijinul pentru autonomia maghiarilor din Ucraina, Victor Ponta a precizat că i se par "la fel de periculoase".

"Și mă bucur că nu doar România a reacționat, ministrul român de Externe, domnul Corlățean, am văzut că și alte guverne din zonă, și Polonia, și Slovacia, toată lumea a reacționat și i-a atras atenția domnului Orban că în condițiile în care toți ne chinuim să păstrăm Ucraina întreagă în fața agresiunilor dinspre Est, să mai îi băgăm un cuțit în spate, din partea cealaltă, ar fi o mare greșeală. Nu se schimbă regulile europene, nu se schimbă granițe și, din punctul acesta de vedere, poate cu excepția domnului Orban, toți liderii europeni suntem de acord", a afirmat premierul Victor Ponta, în cadrul unei vizite la Reghin.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-05-23Parerea ta...

RADU
24 Mai 2014

Bre ponta!! tu te auzi vorbind ??? Chiar nu ti-e rusine sa minti in halul asta?? hai, minti o zi, doua, dar in fiecare zi, e prea mult!!. Tu zici una si excrocul de dragnea o face pe la spate. Zi ca nu stiai de steag, de proiectul ungurilor , de... etc. Zii ca nu si iar minti. Fostul tau amic, rival acum zicea ca acest popor tre' sa inteleaga odata pentru totdeauna ca ceea ce vrea un partit pentru el (popor) este LEGE!!!. ASA O FI ???
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz