2020-07-07 20:15

Victor Ponta: Nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI este bună ca persoană

 |  10:59
Victor Ponta: Nominalizarea lui Eduard Hellvig la şefia SRI este bună ca persoană

Premierul Victor Ponta a declarat, vineri, că nominalizarea lui Eduard Hellving la şefia Serviciului Român de Informaţii (SRI) este bună "ca persoană", dar că PSD ar fi dorit pe cineva neimplicat politic.

Citeşte şi: 

Prim-ministrul a mai spus că decizia legată de votul pentru acesta în Parlament va fi luată luni, după consultări cu grupurile parlamentare.

Victor Ponta a susţinut că nu are absolut nimic împotriva lui "Edi" Hellvig, cu care a lucrat foarte bine în perioada în care acesta a fost ministru şi secretar general al PNL.

"Am fost informat de către preşedinte personal despre propunerea pe care o va face. Vă daţi seama că împotriva lui Edi Hellvig nu am absolut nimic, mai degrabă contrariul, am lucrat foarte bine împreună, şi ca ministru în Guvern, şi ca secretar general al PNL, e unul dintre cei cu care am pus bazele USL şi am trecut prin momente foarte grele. Ca să citez din propagandă: «E alături de mine, Crin Antonescu şi Liviu Dragnea co-autor la lovitura de stat din 2012». Deci, strict asupra persoanei lui Hellvig nu am absolut nimic împotrivă, ba chiar cred că este un om echilibrat şi care poate să îşi facă foarte bine datoria", a afirmat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a susţinut că PSD, ca principiu, a considerat că la conducerea serviciilor de informaţii ar fi fost mai bine să fie persoane neimplicate politic.

"O să mă consult cu grupurile parlamentare, că nu votez doar eu, votează parlamentarii şi luni cu siguranţă vom anunţa dacă şi cum vom vota", a completat premierul Victor Ponta.

Fiind întrebat de jurnalişti cum va vota el personal, Victor Ponta a spus că va vota exact cum o vor face grupurile parlamentare.

"Nu sunt totuşi chiar de capul meu, aşa, fac parte dintr-un grup parlamentar şi trebuie să discutăm doar, repet, această problemă de principiu, pentru că ea pornea de la un lucru care s-a spus foarte des: să nu fie toată puterea doar de la un singur partid. Acum am înţeles că, de fapt, asta se aplică doar la PSD. Doar de la PSD nu trebuie să fie toată puterea, dacă e din altă parte, nu e o problemă. Dar nu e singura dezbatere în public în care nu se păstrează acelaşi principiu pentru toţi", a precizat premierul Victor Ponta.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, joi, pe europarlamentarul PNL Eduard Hellvig pentru funcţia de director al Serviciului Român de Informaţii (SRI). 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-02-20Parerea ta...

BUNI
21 Feb 2015

Ziua când se schimba dulăii și Ponta devine catel. De duzina. Va reuși sa-I influențeze pe psd-iști sa fie căței împreună ? Nu cred ei vor sa rămână dulăi Uselisti dar mi-e teama ca genul ăla de dulau îi ia deja locul unul nou cu gena predominant pnl-ista.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz