2020-06-03 12:55

Victor Ponta: Nu e normal ca preşedintele ţării şi premierul să câştige mai puţin decât un angajat dintr-o companie de stat

 |  11:53
Victor Ponta: Nu e normal ca preşedintele ţării şi premierul să câştige mai puţin decât un angajat dintr-o companie de stat

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că nu este normal ca preşedintele ţării, prim-ministrul, preşedinţii Camerelor parlamentare să câştige mai puţin decât un angajat dintr-o instituţie militarizată sau companie de stat. Prim-ministrul a afirmat astfel că scara normală a valorilor din sistemul de salarizare bugetară trebuie rearanjată.

"Trebuie să rearanjăm, totuşi, scara normală a valorilor, trebuie să existe în primul rând o ordine. Nu-i normal ca preşedintele ţării, primul-ministru, preşedinţii Camerelor să câştige mai puţin decât cine ştie ce angajat dintr-o instituţie militarizată sau dintr-o companie de stat, pentru că nu există nicio ţară europeană unde să se întâmple chestia asta. Cerem performanţă de la cei care conduc instituţii, dar în schimb credem că nu trebuie nimic altceva pentru performanţă", a afirmat premierul Victor Ponta, în deschiderea Biroului Permanent Naţional al PSD.

Prim-ministrul a mai spus că şi medicilor, profesorilor, militarilor, poliţiştilor trebuie să li se asigure un plan de carieră. Premierul a susţinut că noua lege a salarizării va fi definitivată în a doua parte a acestui an.

Ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop, a afirmat, că Guvernul propune în noua lege a salarizării un salariu minim brut de 1.200 lei şi unul maxim brut de 22.000 lei, repartizate pe cinci clase de salarizare. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-03-30Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
30 Mar 2015

Sa traiasca KimJongTonTan.....si SEBI GHITZA......CEI MAI CAPABILI MAIMUTZOI DIN KOREEA DE NORD ...CAMPIONII CIORDELILOR DIN BANII PUBLICI...DELILAH PRIN DUBAI....
DA CAT VREI NAUMOVICI?!
30 Mar 2015

Un BOU care-si permite sa se destrabaleze in Dubai, inseamna ca-i prisoseste salariul de premier! Nu-ti convine, mars afara cu tine! Ti-a pus intrebarea cum se poate trai cu 500 roni din ajutor de somaj sau dintr-o pensie de 750 roni dupa 25 de ani de munca, plus 'mariri' de 0.0005 % dati 'marinimos' de catre voi..... MAI AI TUPEU SA VORBESTI? Scarba imputita!
CETATEAN NE-TURMENTAT PRECUM P
30 Mar 2015

Halal gandire de Pinocchio ! Despre care scara a valorilor vorbesti nea Ponta ? Aia pe care ai promovat-o ca sa castigi alegerile pe burta ? Umpland Arena Nationala de ziua matale cu fraieri care sa te aduleze, pe un amarat de colt de paine ? Acum compari mere cu pere !! Institutiile militarizate se pregatesc de razboi (unii lupta aiurea pe planeta, pentru misei smecheri ca tine...), iar companiile de stat lucreaza in economia capitalista, la concurenta cu cele private ! de asta trebuie sa pleateasca oamenii in sistem competitiv !! Tu te poti compara doar cu borfasii de functionari incompetenti care conduc guvernul, prefecturile, primariile...Cum aia sunt recrutati pe usa din dos, pe baza de partid si rude, nu au cum sa faca mai mult. Nici nu se pricep de multe ori, pentru ca nu au pregatire ceruta pentru postul pe care-l ocupa. Deci, la care performanta te referi ? La aia pe care o promoveaza guvernul de penali de 25 de ani, astfel incat acum suntem amaratii Europei ??? Miselule, pleaca de la Victoria intai, daca vrei sa promovezi performanta si competenta !! Pana acum nu ai dovedit nimic din ele !! Din contra !! Ti-ai tras ministri pupincuristi care sa te spele de plagiat (Pop, Cimpeanu...) !!
CARACATITA DIPLOMATIEI
30 Mar 2015

Vai , Vai , ce sacrifici face ei pentru tara . Se lupta cu vitrgiile razboiului interstelar pentru a deveni , parlamentari , senatori si ce mai dau din coate . Nu maninca decit joia si duminica la Paris cu familia si rudele . Toate binenteles au pasapoarte diplomatice . vai , Vai . Parca chinezu facuse o grila de salarizare . Sa mori de ris .
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine