2019-12-05 17:35

Victor Ponta: Nu interferez în niciun fel în justiţie. Sorin Roşca Stănescu a vorbit în numele lui Klaus Iohannis

 |  08:08
Victor Ponta: Nu interferez în niciun fel în justiţie. Sorin Roşca Stănescu a vorbit în numele lui Klaus Iohannis

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri seară, în cadrul unei emisiuni la B1 TV, că nu interferează în niciun fel în justiţie. Prim-ministrul a ţinut să precizeze că senatorul Sorin Roşca Stănescu, condamnat la închisoare în dosarul Rompetrol, a vorbit în numele lui Klaus Iohannis la ultima moţiune de cenzură.

„N-am interferat și nu interferez în niciun fel în justitție. Foarte bine fac procurorii care descoperă unde este evaziune fiscală și sancționează și recuperează prejudiciul. Ca premier, am anumite obligații față de efectele sociale. Poimâine, 3.500 de oameni trebuie să își primească salariile. Nu doar Lukoil, orice rafinărie plătește lunar către bugetul consolidat, adică prin taxe și accize, 100 de milioane de dolari. Și nimeni nu dorește o gaură la buget de 100 de milioane de dolari”, a precizat premierul Victor Ponta.

Prim-ministrul a mai spus afirmațiile legate de implicarea sa în dpsarul Lukoil sunt comentarii ce denotă „răutate și prostie”.

„Știți, una din temele de campanie ale lui Klaus Iohannis era că numai la PSD sunt probleme, corupți și condamnați. Dar el trebuie să știe că Sorin Roșca Stănescu, nu doar ca senator PNL, dar a fost cel care a vorbit în numele lui Iohannis la ultima moțiune de cenzură și spunea despre lupta împotriva corupților de la PSD. De Căncescu nu știu dacă e vinovat sau nu, dar Uioreanu știu că e și în arest preventiv. Deci lupta anticorupție nu e lupta unui partid. La lansarea mea am fost acuzat că am blocat Bucureștiul că am dus oamenii pe stadion, dar Iohannis că i-a dus în Piața Victoriei nu a blocat Capitala”, a mai spus Ponta.

Declaraţiile premierului Victor Ponta vin in condiţiile în care CSM trebuie să decidă în şedinţă dacă va sesiza Inspecţia Judiciară referitor la o eventuală afectare a independenţei procurorului de caz, produsă prin declaraţiile lui Victor Ponta legate de dosarul Lukoil.

Vicepreşedintele pe rafinare, marketing şi distribuţie din grupul rus Lukoil, Vladimir Nekrasov, a declarat că firma va decide până vineri dacă va închide sau nu rafinăria Petrotel din Ploieşti. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-10-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray