2020-02-22 13:10

Victor Ponta: Nu pot nici să tai, nici să măresc bugetul cuiva

 |  15:25
Victor Ponta: Nu pot nici să tai, nici să măresc bugetul cuiva

Fostul candidat PSD din alegerile prezidențiale, Victor Ponta, neagă că ar avea vreo legături că modificările bugetare. Potrivit liderului social-democrat, instituțiile își alcătuiesc singure bugetele, fără intervenția directă a premierului.

Prim-ministrul României, Victor Ponta, a declarat vineri, cu referire la bugetul Direcției Naționale Anticorupție (DNA), că nu are nici o legătură cu mărirea sau scăderea unor bugete. „Nu am acces la datele din bugete, atât timp cât ele sunt la fiecare ordonator de credite. (...) Aşa încât, dacă vrem să le spunem oamenilor adevărul, să nu-i mai prostim în continuare, cu Ponta care taie bugetul...Ponta nu poate nici să-l taie, nici să crească bugetul”. Președintele PSD a adăugat că fiecare instituție își face propriul buget și îl propune spre aprobare, iar Parlamentul este cel care îl adoptă. „Nu pot nici să-l tai, nu pot nici să-l măresc, pentru că e vorba despre date care ţin de cheltuieli de personal, bunuri, servicii, titluri executorii”, a mai spus politicianul social-democrat.

Conform Mediafax, DNA a atras atenția că în proiectul de buget pentru 2015 nu pot fi identificate fondurile alocate pentru instituție, fiind incluse în cele ale Ministerului Public, o instituție care va avea un buget cu 31,94% mai mică decât în 2014. „În anexele la proiectul de lege sus menţionat nu se regăseşte fila distinctă de buget pentru DNA, aşa cum prevede art. 4 alin. 4 din OUG nr. 43/2002 privind DNA, ci doar o filă centralizatoare pentru întregul Minister Public, fără a se identifica fondurile alocate DNA pe anul 2015”, se arată într-un comunicat al DNA.

Darius Vâlcov, Ministrul Bugetului, a discutat joi cu Laura Codruța Kovesi, procurorul-șef al DNA. Aceasta a declarat vineri că propunerile DNA se vor regăsi în fișa de buget a Ministerului Finanțelor. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2014-12-12Parerea ta...

CROCODILUL FLAMAND
13 Dec 2014

Coabitac de kkt ce esti,ai ramas in 2012?deja esti istorie,numai ca nu ai inteles cum e cu alegerile..... GO TO HELLLL ASSHOLE
ION ION
01 Ian 2015

vocabularul mai intra si copii pe aici.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine