2020-02-27 07:08

Victor Ponta, pentru The Guardian: Voi demisiona dacă voi fi condamnat de un judecător. Doar Rusia ar deschide şampanie pentru o criză îndelungată la Bucureşti

 |  07:07
Victor Ponta, pentru The Guardian: Voi demisiona dacă voi fi condamnat de un judecător. Doar Rusia ar deschide şampanie pentru o criză îndelungată la Bucureşti

Premierul Victor Ponta a declarat, într-un interviu acordat cotidianului The Guardian, că va demisiona dacă va fi condamnat de un judecător. Ponta a respins apelurile la demisie, explicând că România trebuie să fie un stat "stabil şi predictibil" în cea mai "sensibilă" regiune a Europei. Premierul a mai afirmat că „doar Rusia ar deschide şampanie" pentru "o criză îndelungată" la Bucureşti.

Fiind întrebat în cursul unui interviu acordat The Guardian dacă va demisiona în cazul în care va fi găsit vinovat de o instanţă judiciară, Victor Ponta a spus: "Dacă voi fi declarat vinovat de un judecător, sigur că da. Este absolut clar".

Premierul susţine totodată că îşi va dovedi nevinovăţia în instanţă, subliniind că magistraţii nu au ascultat încă versiunea lui.

"Autorităţile fiscale şi Agenţia Naţională pentru Integritate mi-au făcut toate verificările, spunându-mi că totul a fost perfect legal, astfel că voi prezenta aceste documente procurorului. Voi oferi toate explicaţiile şi sunt sigur că totul va fi clar până atunci", a precizat Victor Ponta.

Premierul a respins, deocamdată, apelurile la demisie, explicând că România trebuie să fie un stat "stabil şi predictibil" în cea mai "sensibilă" regiune a Europei. Victor Ponta a ţinut să precizeze că "doar Rusia ar deschide şampanie" pentru "o criză îndelungată" la Bucureşti.

Victor Ponta a reiterat că este nevinovat şi a respins apelurile la demisie lansate de preşedintele Klaus Iohannis.

"Sperăm că vom încheia această criză politică mică dar intensă pentru a putea reveni la lucru, dat fiind că Europa vrea ca România să fie stabilă şi predictibilă în această regiune. Cred că doar Rusia ar deschide sticle de şampanie dacă România s-ar afla într-o criză politică îndelungată", a afirmat premierul Victor Ponta.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-06-10Parerea ta...

ANONIM
10 Iun 2015

Gest de forță fără precedent în relațiile româno-americane. Ambasada SUA i-a SUSPENDAT marți, viza diplomatică numitului Ponta Victor, prim-ministru al Guvernului României. Demersul oficialilor americani a survenit la doar câteva ore după votul din Camera Deputaților unde, a fost respinsă solicitarea DNA de cercetare a deputatului Victor Ponta.Motivul fiind faptul ca Ro are un premier urmarit penal. Reprezentantii SUA cunosc intregul profil penal al premierului si complicilor.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


STARBAG
Saray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine